- موجودی: موجود
- مدل: 193801 - 93/2
- وزن: 0.80kg
تاریخ عقاید اقتصادی
نویسنده: حسن وحیدی
ناشر: سنائی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 354
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1353 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
از آغاز تا پایان سوسیالیسم
تاریخ عقاید اقتصادی، تبیین و تحلیل تحولات این موضوع است از آغاز تمدن بشری تاکنون. این رشته، در واقع چکیده آراء مکاتب و صاحب نظران اقتصادی درباره عقاید انسان و رفتار وی نسبت به امور تولید، توزیع و مصرف و سایر فعالیتهای اقتصادی است. اصولاً پرداختن به تاریخ هر علم در کنار بررسی عقاید مربوط به آن، جایگاه ویژه ای دارد. تاریخ عقاید اقتصادی، افزون بر یافته های نظری، با توصیه های سیاست گذاری بسیاری که به محققان و دولت مردان می کند به درک دقیق تر علم اقتصاد کمک می کند. تبیین تاریخی یک فکر اقتصادی، لوازم جامعه شناختی و مبانی فلسفی آن، و ریشه یابی روند موفقیت یا عدم موفقیت اقتصادی آن، در چارچوب وظایف این درس و این کتاب است.
ریشه سوسیالیسم را میتوان در نقاط تاریخی مختلف، از افلاطون و مسیحیت گرفته تا رادیکالهای جنگ داخلی قرن ۱۶ انگلستان، جویید اما سوسیالیسم در معنای معاصر خود در اروپای اوایل قرن ۱۹ شکل گرفت. محققان در مجموع اتفاق نظر دارند که تغییرات سریع اقتصادی و اجتماعی در پی شهرنشینی و صنعتیسازی، در این شکلگیری مثمر ثمر واقع شدهاند. لیبرالهای آن عهد از این تغییر که خود را در فردگرایی و اقتصاد کاپیتالیستی مجسم کرده بود، استقبال کردند اما سوسیالیستها آن را مشکلزا یافتند زیرا آنان بر جامعه، همکاری و اتحادیهها تأکید داشتند و نیز بر جنبه دیگر اقتصاد کاپیتالیستی، یعنی نابرابری شدیدی که موجب شده بود، متمرکز بودند.
در این زمینه بود که لفظ «سوسیالیست» اول بار در مجله تعاونی لندن به سال ۱۸۲۷ دیده شد؛ در مقالهای اندر مالکیت سرمایه: «آیا بهتر است در تملک فرد باشد، یا در مالکیت عمومی؟» آنان که مورد دوم را انتخاب میکردند را «کمونیست و سوسیالیست» نامیدند.