- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 140086 - 23/2
- وزن: 0.20kg
- UPC: 50
تاریخ طب اسلامی
نویسنده: ادوارد براون
مترجم: مسعود رجب نیا
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 180
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1364 - دوره چاپ: 4
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
براون در اين کتاب پس از ذکر مقدمه اي درباره وضع طب در صد سال اول هجري و شرح آثار و مؤلفات اطباي اسلامي، سهم عظيمي را که دانشمندان و پزشکان اسلامي در انتقال علم پزشکي به اروپا در سراسر دوران تاريک قرون وسطي داشته اند نشان مي دهد و بخصوص حق ايرانيان را در پيشرفت علم پزشکي ملحوظ مي دارد.
سپس ضمن بحث مفصلي با ذکر شواهد بسيار، دانش پزشکي اروپائيان و مسلمانان را در دوران جنگ هاي صليبي مقايسه مي کند و اطلاعات گرانبهايي به دست مي دهد. ترجمه کتاب به نثري شيوا پرداخته شده و مترجم در ضبط درست اصطلاحات و اعلام کوشيده است.
اين کتاب دانشمندان و پزشکان و پژوهندگان فرهنگ اسلامي و ايراني را سودمند تواند بود. يکي از گسترده ترين زمينه هاي فعاليت در علوم اسلامي و يکي از مهمترين زمينه هايي که طي قرون متمادي توجه دانشمندان مسلمان بي شماري را بخود جلب کرده و هنوز زنده و پوياست ، طب اسلامي است. بنياد طب اسلامي مجموعه اي است که به «طب نبوي» موسوم است يعني آن دسته از اقوال و اعمال و عادات پيامبر اکرم (ص) که به نحوي با سلامت و بهداشت و مراقبت از تن و طبعاً مراقبت از رابطه روح يا جان با تن ، مربوط بوده است. در عين حال خود حضرت رسول (ص) طبيبي بنام حارث بن کلده داشته که برخي از منابع طب يوناني را مطالعه کرده بوده و اين نشان مي دهد که از همان ابتداي تاريخ اسلام ، جهان اسلام به طب يوناني توجه داشته است.
چندي بعد طب ايراني و طب هندي نيز توجه مسلمين را جلب کرده و مسلمانان بر اساس ارزش ها و تعاليم اسلامي ، ترکيب و تلفيقي از طب اسلامي و طب يوناني ، ايراني و هندي پديد آوردند . خود طب اسلامي به يک معنا با اثر مهم علي بن ربن طبري موسوم به فردوس الحکمه که در قرن سوم هجري قمري نگارش يافته بود، زاده شد.