- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 138164 - 56/4
- وزن: 0.50kg
تاریخ سیاسی - اجتماعی مصر پس از اسلام
نویسنده: فیروز آزادی
ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 382
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ : 1
مروری بر کتاب
از فتح اسلام تا پایان حکومت سفیانیان ( 20 - 64 ق)
سرگذشت رمزآلود سرزمین های اطراف نیل ریشه در اعماق تاریخ دارد. مصر از نخستین سکونتگاه های بشر بوده است که با ظهور امپراتوری نوین، عصر تمدن باستانی آن پایان یافت. با اینکه پیش از فتح اسلامی، این کشور برای هزاران سال در حاکمیت رومی ها بود؛ اما ورود اسلام به این سرزمین موجب شد که سرنوشت مردمان ساکن در این ناحیه برای همیشه تغییر یابد.
کنکاش درباره چگونگی ایجاد هویت جدید مصری ها موضوع اصلی کتاب حاضر است. پی جویی کیفیت ورود دین اسلام به این سرزمین و پیدا شدن هویت (عربی) مردم آن اقلیم و تآثیر متقابل حوادث مصر و خلافت اسلامی بر رخدادهای صدر اسلام از موضوعات قابل توجه مورخان و محققان بوده است. در این کتاب بر اساس منابع اصلی و تحقیقاتی تاریخ مصر، برای نخستین بار در ایران نوشتاری درباره دوران صدر اسلام در مصر نگارش یافته است. کتاب حاضر 45 ساله دوران زمامداران صدر اسلام و امویان را از سال 20-64 ق شامل می شود.
با توجه به این که آشنایی عمیق با ریشه های تاریخی، ملی و هویتی کشورهای دیگر می تواند بسترساز تصمیم گیری های درست تر باشد، امید است انتشار این اثر باب جدیدی از پژوهش را درباره مصر باز کند. کتاب حاضر شامل دوازده فصل می باشد.
نویسنده ابتدا روش تحقیق در این پژوهش توضیح داده و منابع مورد استفاده ارزیابی و نقد کرده است. سپس فتح مصر توسط مسلمانان و تعهدات مسلمانان به قبطیان بررسی شده است. در ادامه والیان مصر در عهد خلفای راشدین، مصر در دوران خلافت امام علی(ع) و تسلط معاویه بن ابوسفیان بر مصر و تشکیل دولت اموی (سفیانیان) در مصر مورد تحلیل و بحث قرار گرفته است.
در فصول بعدی امارت عمرو بن عاص، عتبة بن ابوسفیان، عقبة بن عامر جهنی، مسلمة بن مخلد انصاری، سعید بن یزید ازدی و حکومت زبیری در مصر واکاوی شده است. در نهایت نظام حکومتی، ارکان و شیوههای حکمرانی خلفا و والیان مسلمان در مصر، اوضاع اجتماعی در مصر در صدر اسلام، اوضاع اقتصادی و اوضاع فرهنگی در مصر بررسی شده است.