- موجودی: موجود
- مدل: 171325 - 209/2
- وزن: 0.30kg
تاریخ سازان بریتانیا
نویسنده: جنی موری
مترجم: پرتو شریعتمداری
ناشر: جهان کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 136
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1397 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور
سیمای هشت زن
جنی مورِی، نویسنده این هشت زندگینامه، روزنامهنگاری سرشناس و مصاحبهکنندهای چیرهدست است که میکوشد در کشورش، بریتانیا، نسلهای جوان را با میراث فرهنگی و انسانی زنان سرزمین خود آشنا کند.
او در پیشگفتارش بر این سرگذشتها به جملهای از تامس کارلایل، فیلسوف و تاریخدان اسکاتلندی، اشاره کرده که گفته بود: تاریخ جهان چیزی نیست مگر سرگذشت مردان بزرگ. مورِی که خود در طول عمر حرفهایاش با شماری از تأثیرگذارترین زنان تاریخ معاصر بریتانیا به گفتوگو نشسته است، نمیخواهد زنان و مردان جوان با این تفکر کلیشهای و به گفتهٔ او منسوخ پرورش یابند و برای زنان در تاریخ و میراث زندگی انسانی سهمی جز فرزندآوری و خانهداری قائل نباشند. از این رو سخن کارلایل را به چالش گرفته و با پژوهش دربارهٔ زندگی زنانی که از دیرباز تا کنون، هریک به گونهای در جامعهٔ خود پیشگام، تحوّلآفرین و جریانساز بودهاند سرگذشت آنها را به زبانی ساده و شیوا بازگو کرده است.
... گزینش این هشت سرگذشت کموبیش با هدف تمرکز بر زنان پرچمدار در جنبشهای اجتماعی و برابریخواهانه انجام شد، با این انگیزه که خوانندهٔ فارسیزبان با سرگذشت کمترشناختهشدهٔ زنانی آشنا شود که برای پایان دادن به نابرابری دیرپا و ریشهدار میان زن و مرد در دو سدهٔ اخیر گامهای بلندی برداشتند و رنجهای فراوانی را به جان خریدند. » (از پیشگفتار مترجم)
این زنان عبارتاند از: مری ولستون کرافت، ایدا لاولیس، میلیسنت گارت فاست، املین پانکهرست، کنستانس مارکویچ، نانسی استور، مارگارت تاچر و نیکلا استرجن. آنها طیف وسیعی را در بر میگیرند: مبارز حقوق زنان، دانشمند ریاضیدان، فعال جنبش حق رأی زنان، مدافع حقوق زنان کارگر و مادران و کودکان، نمایندهٔ مجلس عوام، نخستوزیر بریتانیا، رهبر حزب ملّی اسکاتلند و ... سرگذشت پُرفرازونشیب هر یک از آنها الهامبخش تکاپوگران حقوق زنان است. «زنانی که به جای نفرین کردنِ تاریکی چراغ افروختند و برای رسیدن به حقوق انسانی خویش چشمبراه منجی نماندند.