- موجودی: موجود
- مدل: 203194 - 92/7
- وزن: 0.50kg
تاریخ زندگانی پیامبران
نویسنده: منوچهر مطیعی
ناشر: مجله سپید و سیاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 454
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1339 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ عطف کتاب صحافی شده ، فاقد جلد پشتی
مروری بر کتاب
جلد دوم : حضرت موسی (ع)
امتیاز این کتاب بر دیگر کتابهایی که به تاریخ زندگی پیامبران و معصومین می پردازند این است که مبالغات در آن وجود نداشته و جز حقایق مقبول عقل چیزی به رشته تحریر درنیامده است. از طرف دیگر ترتیب رعایت شده و مطالب طوری پشت سرهم قرار گرفته که خواننده با جمع آوری جزوات آن می تواند، دایره المعارف مشروح و جالبی از تمام پیامبران داشته و در عین حال از مطالعه یک داستان طولانی و شیرین لذت برده باشد. برای نگارش این صفحات از کتابهای گوناگونی که به زبانهای مختلف نوشته شده و حتی کتب آسمانی مذاهب دیگر نیز استفاده شده است.
موسی (ع) از پیامبران اولوالعزم و صاحب شریعت و رهبر بنیاسرائیل. داستانها و معجزات حضرت موسی در قرآن بیش از هر پیامبر دیگری ذکر شده است. یکی از القاب اصلی حضرت موسی، کلیمالله است که در این باره گفته شده، خداوند با وی مستقیم و بدون واسطه سخن میگفت.
پارهای از داستانهای قرآن درباره موسی عبارتند از همراهی او با یکی از اولیای الهی -که بنابر روایات شیعه خضر بوده است- و داستان انداخته شدن موسی به رود. طبق داستان اخیر، مادر موسی از ترس کشته شدن فرزندش توسط سربازان فرعون، او را در صندوقچهای گذاشت و به رود انداخت. موسی به قصر فرعون رسید و در آنجا رشد یافت. ماجرای درگیری موسی با فرد قبطی از دیگر داستانهای قرآنی است که براساس آن فرد قبطی کشته شد و موسی(ع) وادار شد از مصر فرار کند و به مدین برود.
حضرت موسی(ع) در مدین با دختر شعیب پیامبر ازدواج کرد و ده سال به چوپانی پرداخت. او در چهلسالگی در سرزمین طور، وحی الهی را دریافت کرد و به پیامبری رسید و آموزهها و دستوراتی از جمله توحید، لزوم عبادت خداوند، ادای نماز و مسئله معاد را دریافت نمود. وی همراه با برادرش هارون نزد فرعون رفت تا رهایی بنیاسرائیل را از او بخواهد؛ اما فرعون با وجود آنکه معجزاتی از حضرت موسی مشاهده کرد، حقانیت او را نپذیرفت و به اذیت و آزار بنیاسرائیل پرداخت. حضرت موسی به دستور خداوند، به همراه بنیاسرائیل و با کمک معجزه شکافته شدن دریا از مصر خارج شدند. معجزات دیگری نیز در قرآن و روایات معصومان برای حضرت موسی نقل شده است؛ از جمله تبدیل عصا به مار و ید بیضا.
شیعیان برآنند که همه پیامبران و از جمله حضرت موسی، از ابتدای تولد تا پایان عمر، از گناه معصوماند؛ اما مفسران اهلسنت با اتکا به ذکر مواردی از رویدادهای زندگی موسی که در قرآن ذکر شده، از جمله کشتن قبطی یا انداختن الواح با عصبانیت، عصمت وی را زیر سؤال بردهاند. مفسران شیعه با بیان شواهدی توضیح دادهاند که این موارد بهمعنای ردّ عصمت حضرت موسی نیست.