- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 184351 - 109/4
- وزن: 0.40kg
تاریخ زبان فارسی
نویسنده: محمد معین , پرویز خانلری , ذبیح الله صفا , احسان یارشاطر
ناشر: جامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 340
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
زبانشناسی تاریخی «علم» است و مانند هر یک از علوم دیگر، هدف و غرض اصلی آن کشف روابط علت و معلولی میان یک سلسله از امور است و فایده و نتیجۀ عملی در وهلۀ اول منظور نیست. اما این فایده و نتیجه خودبهخود حاصل میشود، یعنی بر اثر دریافتن چگونگی تحول زبانهای ایرانی بسیاری از مسائل مربوط به قواعد فارسی امروز را میتوان درست و روشن باز شناخت و از خطاهایی که در این تحقیق بر اثر عدم توجه به سوابق امر پیش میآید پرهیز کرد.
تاریخ زبان دانش نوینی است که در میان علوم عدیده انسانی، موقعیت خاص و قابل توجهی یافته است. پیش از تکوین علم جدید زبانشناسی در سالهای آغازین قرن بیستم، با توجه به اهداف بررسیها و پژوهشهای زبانی، این علم به دو شاخه اصلی یعنی زبانشناسی توصیفی و زبانشناسی تاریخی تقسیم شد و از آن پس، تحقیق و تتبع درباره پیشینه زبانها، صورتهای مختلف هر زبان در زمانهای مختلف، شناخت تغییرات و تحولات زبانها و یافتن قواعد و قوانین حاکم بر این تحولات، در محدوده کار زبانشناسی تاریخی قرار گرفت.
زبانشناسی تاریخی، در میان علوم انسانی دیگر از اعتبار ویژهای برخوردار است.... هر زبان در هر زمان، به صورت آینهای است که میتواند بافت و ساخت جامعه خاص آن عهد را در خود منعکس کند. بدین ترتیب بسیاری از مشکلات و مسائل ادوار گذشته و مبهمات مربوط به تاریخ، جامعهشناسی، مردمشناسی، قومشناسی، فرهنگ و ادبیات، به کمک مکتوبات بر جای مانده از زبان آن جامعه، گشوده و روشن میشود.