- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 120346 - 76/4
- وزن: 0.80kg
- UPC: 75
- MPN: 666
تاریخ رم
نویسنده: ژول ایزاک,آلبر ماله
مترجم: غلامحسین زیرک زاده
ناشر: ابن سینا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 419
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1345 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
ملت رم صفات پسندیده و خصائل حمیده بسیار دارد، انتظام امور را دوست داشته، اطاعت قانون را لازم می داند، روسای خود را درهر مرتبه که باشند محترم میشمارد، چون زحمتکش با استقامت و معتقد نظم و ترتیب میباشد سرباز خوبی است...
تاریخ رم با افسانه شروع میشود.انیید، یکی از بازماندگان شهر تروا در آن جنگ افسانهای، به سرزمین ایتالیای امروزی میآید.نوادگانش رموس و رمولوس، بنا به دستور پادشاهی که پسران را میکشته، به آب افکنده میشوند و از قضا، توسط مادهگرگی پرستاری و بزرگ میشوند؛ و بعدها این دو تن، شهر رم را بر روی هفت تپه نزدیک به رود تیبر بنیان میگذارند. این افسانه، خالی از حقیقت هم نیست. بنیانگذاران شهر رم، مردمانی غیر از ساکنان بومی سرزمین ایتالیا بودند که امروزه قوم و تمدن شان به نام اتروسکانی شناخته میشود. آن طور که محققان حدس میزنند، کسانی از بابل یا الهام گرفته از تمدن بابل بودند که به رم آمدند و شهرنشینی را به آن سرزمین آوردند.
تاریخ رم، سه دوره آغازین و جمهوری، امپراتوری، و افول و سقوط امپراتوری را شامل میشود.سنای رم، مجلسی که به تقلید از یونانیها برپا شده بود، بازیگر ثابت هر سه دوره بود. در ابتدا، پس از منازعات فراوان، اختلاف طبقاتی بین اشراف و تودههای زیردست برداشته شد و جمهوری شکل گرفت. نشان اصلی شناسایی قدرت سنای روم حروف اختصاری (اس. پی. کیو. آر) بوده است که به معنای سنا و مردم رم است.
رمیها به خاطر ارتش منظم شان توانستند قلمرو خود را از دشتهای پیرامون رم (موسوم به لاتیوم، یعنی سرزمین مردم لاتین) به کل ایتالیا گسترش بدهند (۲۳۸ قم). بعد نوبت تسلط بر دریای مدیترانه بود.
رمیها بر سر تصرف جزیره سیسیل با دولت کارتاژ درگیر شدند و بعد از سه جنگ بزرگ، عاقبت در (۱۴۹ قم) دولت کارتاژ که روزی بر تمامی ساحل دریای مدیترانه، از سیسیل تا اسپانیا تا آفریقا حکومت میکرد، به کلی نابود شد.
یونان هم در (۱۲۹ قم) به دست رمیها افتاد.
امپراتوری شکل گرفته بود. با ظهور چهره قدرتمندی به نام ژولیوس سزار، اختلافات داخلی تمام شد و جایگاه امپراتور به عنوان بالاترین قدرت و مظهر اراده رم شکل گرفت.در دوره طلایی (۲۷ قم تا ۱۹۲ م) آنها به همسایگی امپراتوری ایران رسیدند و رم از شهری آجری به شهری از مرمر تبدیل شد.تمام ادیبان و فیلسوفان مهم رم در این دوره زندگی میکردند و اکثر داستانهای رم باستان، مربوط به این دوران است.پادشاهی کومودوس پایان عصر طلایی بود. بعد از او، دیگر هیچ چیز مثل قبل نبود. سرداران کشور را چند پاره کردند و اختلافات بین هواداران مسیح و کافران به کیش جدید هم به این چندپارگی افزود.
کنستانتین، تنها امپراتور بزرگ پس از عصر طلایی، کشور را متحد کرد، مسیحیت را آئین رسمی اعلام کرد و شهر کنستانتینوپل (استانبول) را به عنوان پایتخت جدید ساخت (۳۳۶ م). با این کار البته میراث رم تا قرنها بعد در امپراتوری بیزانس حفظ شد، اما در واقع کنستانتین به شهر رمولوس خیانت کرد.