دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخ دنیای قدیم ؛ سه جلدی

تاریخ دنیای قدیم 

نویسنده: ف. پ. کورفکین
مترجم: حمید مومنی ( م. بیدسرخی) - غلامحسین متین
ناشر: شبگیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 570
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1354 _ 1353 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : در حد نو

 

مروری بر کتاب

مصور

این کتاب بسیار ارزشمند می‌باشد. کتاب تاریخ دنیای قدیم به تاریخ تمدن‌های بزرگ جهان باستان پرداخته است. مولف کوشیده است تا به صورت تفکیک شده به سرگذشت و سیر تحول بشر در کهن‌سال‌ترین تمدن‌های جهان قدیم بپردازد. در مورد تاریخ ایران باستان در زیر مجموعه‌ای از روایت تاریخ یونان و روم مطالب درخور توجهی گردآوری شده است.جدای از این مورد، کتاب حاضر یکی از کامل‌ترین و جامع‌ترین کتبی است که تا به جال در زمینه تاریخ جهان باستان نوشته شده است. در این کتاب به صورت مفصل تاریخ دنیای شرق و غرب برای مخاطبین نگارش یافته. 

نظام برده دای برای ستمدیدگان رنج و درد بزرگتری به بار آورد و جنگ هایی که برای برده گرفتن برپا شد، بسیاری از کشورها را ویران و خالی از سکنه نمود.ثروتی که از کار بردگان حاصل شد، به برده اران امکان دادکاخ ها و معابد عظیمی بنا کنند، مجسمه ها و تصویر و آثار هنری دیگری به وجود آورند، در نتیجه در شرق باستان معماری و مجسمه سازی توسعه ی زیادی حاصل کرد و رشته های علمی پدید آورد.

یونانی های آزاد، با واگذاری کارهای دشوار به بردگان، خود امکان یافتند به خلق هنرهای درخشان به پردازند و پیروزی های چشمگیری در عرصه علم به دست آورند...

جغرافیای طبیعی بین النهرین

یکی از تمدن های باستان و سر منشاء تمام تمدن های دنیا سرزمین بین النهرین است که در عراق کنونی واقع شده است میان رودان و یا بین النهرین به وسیله دو رود پرآب دجله و فرات مشروب می شود از این رو به این سرزمین بین النهرین و یا میان رودان می گویند این دو رود از کوهستان های ارمنستان سرچشمه می گیرند و با فاصله زیادی از یکدیگر و با سرعت زیاد پس از گذشتن از معابر عمیق وارد جلگه بین النهرین گشته و پس از مشروب نمودن آن قسمت شما عراق به طرف جنوب عراق سرازیر می گردند .

به واسطه ی این دو رود جلگه بین النهرین شکل می گیرد که این جلگه از مشرق به فلات ایران و کوههای زاگرس و از مغرب به صحرای تار(یا صحرای شام) محدود می شود در شمال بین النهرین با فلات آسیا صغیر واقع شده است که تا حدودی از نظر وضعیت طبیعی شبیه فلات ایران است به طور کلی بین النهرین از دو تقریباً متمایز شمالی و جنوبی تشکیل شده است دامنه کوههای شمال شرقی که خود از سلسله جبال زاگرس است که به رشته کوههای تاروس می پیوندند و مرتفع ترین قسمت آن در مرز بین ایران و ترکیه و عراق قرار گرفته و قسمت جنوبی ، شامل سرزمینهای پست مرکزی و زمینهای با تلاقی نزدیک دهانه خلیج فارس می باشد.

در جنوب بین النهرین اقتصاد کا ملا ً به رودخانه و طغیانهای سالیانه آن بستگی دارد یکی از خصوصیات این قسمت ، وضعیت خاص طبیعی و آسانی مجزا سازی در این منطقه است . این کاری است که از زمان سو مریان، اقوام ساکن در این قسمت طوایف و گرو ههای مختلف انسانی را به خود جلب کرده است .در قسمت های دیگر بین النهرین نیز اقتصاد تا حدودزیادی متکی به جریان رو دخانه ها بوده است .

در شمال بغداد ، یعنی بین النهرین مرکزی رو دخانه های دیاله و زاب کوچک و بزرگ و همچنین رو دخانه خابور سبب ایجاد نظم اقتصادی خاصی می شوند . در شمال بین النهرین هوا سر دتر و زمستانهای با برف زیاد همراه است . فصل گرما نسبتاً کو تاه تر و در بیشتر قسمتهای زراعت دیم نوع اصلی کشاورزی بوده است . در این قسمت درختان میوه در مقابل تغیییرات جوی مقاومت بیشتری دارند .

از نظر جغرافیای نظامی سرزمین بین النهرین را باید سرزمین باز نامید . زیرا بر خلاف مصر که از هر طرف بسته است دسترسی به قسمتهای مختلف بین النهرین آسان است . به حیث فرهنگی نیز بین النهرین بر عکس مصر که تا مدتها در انزوا به سر می برد از مرا وده فرهنگی در زمینه های مختلف با مناطق مجاور تا حدود بسیار زیادی بر خوردار بوده است . این ارتباط فرهنگی در دوره های پیش از تاریخ با مناطق نزدیک و از آغاز دوره نوشتاری بر اساس شباهتهای ظاهری و کاربرد مشابه بر خی پدیده های صنعتی ، با مصربه طور مستقیم بر قرار بوده است . از آنجا که دوره های اسکان و به خصوص دوره اول با کاربرد سفال توأم بوده است ، یکی از را ههای اثبات وجود ارتباط بین النهرین با سرزمینهای مجاور ، نوع ، فرم ، نقش و تکنیک به کار رفته در سفال است.

باستان شناسی بین النهرین و تاریخ آن

درباره بررسی فرهنگ ها و تمدن های پیش از تاریخ بین النهرین تا اندازه ای این توافق حاصل شده است که از نظر کلی می توان دورانهای مختلف را براساس دو اصل تقسیم بندی نمود
1- بر اساس آثار مادی باقیمانده که بر مبنای تکنولژی است
2- بر اسا س نحوی زندگی . تقسیمات ادوار مخلف فرهنگی و تمدنی پیش از تاریخ در بین النهرین و به عبارت کلی در جهان ، براساس آثار مادی ، که طرفدران بیشتری دارد و به چهار دوره اصلی تقسیم شده است که عبارتند از :
1- پارینه سنگی که خود شامل سه دوره قدیم و میانه و جدید است
2- میان سنگی
3- نوسنگی
4- دوره فلز که شامل مس ، برنز ، و آهن است که در بین النهرین می توان نشانه ها انسانی و ادوار تمدنی و آثار مادی بر جای مانده از این ادوار را از دوره نوسنگی یعنی از 8000 هزار سال ق.م جستجو کرد که هر کدام به جای خود قابل تامل و تفکر است

صنعت نساجی وتولید پوشاک در بین النهرین باستان

در دورانهای اولیه در بین النهرین معمولاً لبا سها و پارچه ها یی را که برای اجرای نمایشهای زورآزمایی یا شرکت در مراسم زیارتگاه ها می پوشید ند ، پس از مصرف ، نگهداری نمی کردند و دور می انداختند . به همین دلیل ، از پارچه های دوره های اولیه اطلاعات چندانی در دست نیست .

مهم ترین و اصلی ترین مواد خام مصرفی برای تولید پوشاک ، در بین النهرین ، پشم است. در میان کتیبه های تاریخی این سرزمین به نمونه هایی برمی خوریم که درآنها از منسو جات گوناگون با کیفیتهای کا ملاً متفاوت صحبت شده است ؛ این جنس های ارزان قیمت برای نوکران و غلامان تا جنسهای گران قیمت برای خانواده سلنطنتی و درباریان از نقش بر جسته های بر جای مانده می توان دریافت که لباسهای پادشاهان و درباریان با نقوش بر و دری دوزی شده بسیاری تزئین می شدند. لباس آنان خصوصا در ابتدای تاریخ ، بیشتر از پشم تهیه می شد.


فهرست

جلد اول : زندگی انسانهای نخستین شرق باستان
- مصر
- میاندورود (بین النهرین)
- هند
- چین

جلد دوم :
- یونان باستان

جلد سوم :
- روم باستان

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات