- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 130571 - 116/6
- وزن: 2.20kg
- UPC: 200
تاریخ خوزستان
نویسنده: سیدمحمدعلی امام
ناشر: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 712
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور - نقشه خارج از متن
سرزمینی که امروز آن را خوزستان مینامیم، تاریخی بس دراز دارد و تاریخ آن چندهزار سال بیشتر از تاریخ ایران است. در حفاری های اخیر در تپه چغامیش، واقع در چهل کیلومتری شوش،مدارک و شواهدی بدست آمده که نشان می دهد حتی در هزاره نهم پیش از میلاد مسیح نیز کشاورزان در این منطقه فعالیت داشته اند.
این سرزمین در طول تاریخ و در طی دوره های مختلف به نام های گوناگون نامیده شده، علاوه بر این .وسعت آن در دوره های مختاف یکسان نبوده است. براساس کاوش ها و بررسی های باستان شناسی،اولین ساکنان این سرزمین،عیلامی ها بودند که یکی از قدیمی ترین تمدن های بشری را در این منطقه بنا نهاده اند.. به استناد پژوهش های« کلمان هور» و «لوئی دلاپرت» سومری ها به پیروی از بومیان،مردم این سرزمین را حالتام و یا حاتام می نامیدند و کشور حالتام را را حالتامی می خواندند.
اکدیها که همسایه نزدیک عیلامیها و همانند آنها از نژاد سامی بودهاند، کلمه حالتامی را بنا بر قواعد زبان خود عِلامتو (تلفظ عین از حلق) تلفظ میکردند که به همان معنی سرزمین حالتامها میباشد. این واژه در تورات به صورت «علام» ثبت شده و امروزه به صورت واژه «عیلام» به ما رسیده است...