- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 131510 - 120/2
- وزن: 1.20kg
- UPC: 220 = 250
تاریخ تشیع در ایران
نویسنده: احمد مشكوه کرمانى
ناشر: چاپخانه زر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1030
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
در آغاز كتاب، مقدمهاى از استاد باستانى پاريزى و همچنين زندگینامه مؤلف به قلم ع.رهنما آمده است.جناب آقاى فريدون بهمنيار، در ارديبهشت 1357ش تقريظى بر كتاب حاضر نوشته و شيوايى و ساده بودن مطالب و مبتنى بودن تحقيقات نویسنده بر اسناد و مدارک محكم را از ويژگىهاى كتاب دانسته است.
نظر به اينكه از طرف سرپرستى آموزشگاههاى ایران در عراق مأمور به اين شدم كه شرحى راجع به آثار مذهبى و تاريخى ایرانیان در كربلا بنويسم و چنين به فكرم رسيد كه قبل از آن شرحى راجع به شيعه شدن ایرانیان نوشته شود كه دوستدار اهلبيت رسالت شدند تا بهتر معلوم گردد كه از كثرت محبت و دوستيشان به حضرت على بن ابيطالب(ع) و اولاد امجاد طاهرينش كه ائمه اطهار(ع) باشند، هر كسى به اندازه وسع و توانائى خود در اعتاب مقدسه ائمه هدى(ع) بهويژه در نجف و كربلا خدمتى كرده و خوشهاى به خرمن و قطرهاى به دريا انداخته.
كلمه شيعه به معنى اتباع و انصار و اعوان آمده و اصل آن از مشايعت است كه به معناى مطاوعت و متابعت است و هر قومى كه اجتماع بر امرى بكنند و متابعت فردى را بنمايند گفته شده است كه شيعه او هستند... كلمه شيعه در عرف عام مسلمين اختصاص به پيروان حضرت على و اولاد بزرگوارش كه ائمه اطهار(ع) باشند پيدا كرده است.
احاديث در فضيلت على بن يقطين بسيار وارد شده است. على بن يقطين را در خدمت حضرت موسى بن جعفر(ع) منزلتى عظيم و مرتبتى رفيع بود و حضرت بهشت را از براى او ضامن شده بود. علىّ بن يقطين أموال به خدمت حضرت موسى بن جعفر(ع) به مدينه مىفرستاد و داستان ابراهیم جمّال با علىّ بن يقطين را كه در بسيارى از كتب نوشته شده است خواندنى است تا معلوم شود كه حقّ برادر مؤمن بر برادر مؤمن چه اندازه میباشد. علىّ بن يقطين در سال 182ق در بغداد فوت كرد و سه سال بعدش يعنى در سال 185ق پدرش يقطين فوت نمود.