- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161875 - 110/4
- وزن: 0.80kg
تاریخ بابل از تاسیس سلطنت تا غلبه ایرانیان
نویسنده: لئوناردویلیام کینگ
مترجم : رقیه بهزادی
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 426
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور
اثر حاضر پژوهشی است در باب تاریخ تمدن بابل، از تاسیس آن به دست پادشاهان سامی غربی تا غلبه ایرانیان که در ده فصل سامان یافته است .مباحث کتاب که اغلب بر پایه یافتههای باستانشناسی استوار است با عکسهای متعددی از الواح، تصاویر، شکلها، نقشهها و طرحهایی مربوط به تمدن بابل همراه است .یادداشتهای مفصل نویسنده برای هر فصل، به تفکیک، در پایان کتاب آمده است .
«لئونارد ویلیام کینگ» مورخ و آشورشناس بریتانیایی در کتاب «تاریخ بابل از تأسیس سلطنت تا غلبه ایرانیان» تاریخ و تمدن بابل را از زمان ورود اَموریها و تأسیس نخستین سلسله حاکم در این شهر تا تسخیر آن به دست کوروش دوم پارسی مورد بررسی قرار داده است.
بابل یکی از نامدارترین شهرهای دوران باستان بود. این شهر از اوایل هزاره دوم پیش از میلاد تا اوایل هزاره اول پیش از میلاد، پایتخت تمدن بابل در جنوب میانرودان(بین النهرین) و در سده هفتم و ششم پیش از میلاد که هنگام اوج شکوه و جلال آن محسوب میشد، پایتخت امپراتوری بابل نو (کلده) بود. در ۵۳۹ پیش از میلاد، بابل توسط کوروش بزرگ بنیانگذار امپراتوری هخامنشی در ایران، فتح شد و پس از آن، مرکز ثروتمندترین ساتراپ این امپراتوری بود. به نقل از هرودوت تاریخنگار یونانی، بابل در این زمان باشکوهترین شهر جهان بود و معروف است که باغهای معلق بابل یکی از عجایب هفتگانه جهان باستان متعلق به این شهر بود.
در سال ۳۳۱ پیش از میلاد، شهر به دست اسکندر مقدونی افتاد که تصمیم داشت آنرا پایتخت قلمرو خود کند. اسکندر در همین شهر و در قصر بختالنصر از دنیا رفت. بابل در زمان سلوکیان، با احداث شهر بزرگ سلوکیه به عنوان پایتخت این امپراتوری و انتقال ساکنان بابل به آن شهر، اهمیت پیشین خود را از دست داد. بقایای ویران شده این شهر امروزه در استان بابل در شهر الهلال عراق، حدود ۸۸ کیلومتری جنوب بغداد، واقع شدهاست...
فهرست
مقدمه : مقام بابل در تاریخ باستان
شهر بابل و بقایای آن : بحثی درباره کاوشهای اخیر
سلسلههای بابل : طرح ترتیب تاریخی با توجه به کاوشهای اخیر
سامیهای غربی و نخستین سلسله بابل
عصر حمورابی و تاثیر آن بر ادوار بعدی
پایان سلسله اول بابل و پادشاهان کشور دریا
سلسله کاسیها و روابط آن با مصر و امپراتوری هیتی
سلسلههای متاخر و تسلط آشور
دولت نو بابلی و غلبه ایرانیان
یونان، فلسطین و بابل : ارزیابی تاثیرات فرهنگی