دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخ ایران دوره ماد

تاریخ ایران دوره ماد

نویسنده: ایلیا گرشویچ
مترجم: بهرام شالگونی
ناشر: جامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 352
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 2

کیفیت : نو ؛ روکش کتاب کمی چروک است

 

مروری بر کتاب

از مجموعه تاریخ کمبریج / دوره ماد

مادها، قومی آریایی بودند که نخستین سلسلۀ پادشاهی ایرانیان 708 یا 701 - 550 ه. ق) را ایجاد کردند. سرزمین آن‌ها نیز ماد نام داشت و به زبان یونانی، مدیا خوانده می‌شد. سرزمین ماد، شامل ماد بزرگ (عراق عجم) و ماد کوچک (آذربایجان) و موسس سلسلۀ ماد نیز "دیا اکو" بود و پس از وی پسرش، فرورتیش، به سلطنت رسید. در زمان هووخ شتره، دولت ماد به منتهای وسعت رسید: از غرب به رود هالیس و از جنوب غربی به کشور بابل محدود می‌شد.

در عهد جانشین وی، ایشتوویگو، دولت ماد به دست کوروش کبیر منقرض شد و کوشش‌های بعدی مادها برای کسب قدرت به جایی نرسید. بزرگ شدن دولت ماد در تاریخ مشرق قدیم دارای اهمیت است، چه این قوم برای نخستین‌بار، شالودۀ برتری آریایی‌های ایرانی را در مشرق قدیم ریخت و دولت هخامنشی، که پس از آن‌ها روی کار آمد، کار مادها را ادامه داد. در کتاب حاضر، که پژوهش دانشگاه کمبریج می‌باشد، به تاریخ ایران به طور بسیار مختصر و به تاریخ مادها، از قدرت‌گیری تا زمان سقوط به طور کامل پرداخته شده است.

کهن ترین بخش ایران کنونی که به سطح تمدن شهری و طبقاتی رسید، منطقه ای بود که در تاریخ باستان با نام برگرفته از کتاب تورات، عیلام خوانده می شد و بعدها آن را خوزستان نامیدند.این ناحیه که از نظر جغرافیایی بیرون از فلات ایران در معنای محدود آن است، جلگه ای است که از سه جانب در احاطه کوه هاست و رودخانه های جاری در آن از این ارتفاعات سرچشمه می گیرند و پس از عبور از این جلگه به خلیج فارس می ریزند.

کرخه یا سیمره و کارون و نیز رودخانه آیدیز که موازی با کرخه جریان می یابد، اما در نیمه سفلای جلگه به کارون می پیوندد.

فهرست

• عیلام
• شهرهای عیلامی
• پادشاهی قدیم عیلام
• ماد
• انسان در دوره های عیلامی و هخامنشی
• اقوام ایرانی زبان در ایران
• و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات