- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 185481 - 45/1
- وزن: 0.70kg
تاریخ ایران در عصر صفوی
نویسنده: زهرا صادقی
ناشر: کتاب پارسه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 310
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
در تاریخ ایران پس از اسلام ظهور سلسله صفویه نقطه عطف مهمی است. پس از قرن ها فرمانروایی بیگانه ، ایران دوباره به کشوری قدرتمند و مستقل در شرق اسلامی بدل می شود، به رقابتی نزدیک با امپراتوری عثمانی برمی خیزد و داعیه سروری و خلافت عثمانیان را بر ممالک اسلامی رد می کند. چگونه طریقت صفویه در ایران ریشه دواند و صفویان به قدرت رسیدند چه حوادث و رخدادهایی به سلطنت آنان انجامید پاسخ ها متفاوتند و گاه متضاد.
«تشکیل سلسلة شیعی و ایرانی صفویه در اوایل قرن دهم هجری در ایران، یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ ایران، پس از ورود اسلام به شمار میرود.» موضوع کتاب حاضر، بررسی تاریخ سیاسی، روابط خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی، تشکیلات اداری و قضایی، اوضاع فکری و فرهنگی و هنر و معماری عصر صفوی است. نگارنده تلاش کرده تا از منابع اصلی دورة صفویه استفاده کند و نگاهی به پژوهشهای انجام شده در این حوزه داشته باشد. این اثر، یکی از دفترهای مجموعة «ایران ویج» است که با هدف ثبت تاریخ عمومی ایران و فضای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی اقتصادی و دینی جامعة ایرانی در ادوار مختلف تاریخ و با بیانی ساده و روان به رشتة تحریر درآمده است.
از ویژگیهای مهم این دوره تشکیل حکومت متمرکز یکپارچه و رسمی شدن مذهب شیعه است. برای اولینبار پس از نهصد سال از فروپاشی ساسانیان حکومتی مرکزی توانست بر سراسر ایران فرمانروایی کند و شکوه و جلال پیش را بویژه در دوره شاه عباس به دست آورد.
فهرست
بررسی تاریخ سیاسی
روابط خارجی
اوضاع اقتصادی و اجتماعی
تشکیلات اداری و قضایی
اوضاع فکری و فرهنگی
هنر و معماری