دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخ ایران ؛ از اسلام تا سلاجقه

تاریخ ایران ؛ از اسلام تا سلاجقه
تاریخ ایران ؛ از اسلام تا سلاجقه
درحال حاضر موجود نمی باشد
تاریخ ایران ؛ از اسلام تا سلاجقه
تاریخ ایران ؛ از اسلام تا سلاجقه
تاریخ ایران ؛ از اسلام تا سلاجقه
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 91285 - 102/5
  • وزن: 1.00kg
  • UPC: 45
0 ریال

تاریخ ایران ؛ از اسلام تا سلاجقه

نویسنده: ر. ن. فرای
مترجم: حسن انوشه
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 670
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 1
 

کیفیت : عالی ~ درحد نو
 

مروری بر کتاب

مقالاتی از : عبدالحسین زرین‌کوب، مرتضی مطهری، باسوورت، ویلفرد مادلونگ، اولگ گربر، ادوارد استوارت کندی، سیدحسین نصر، هانری کوربن، ژیلبر لازار، بویل و کلود کاهن.

نخستین برخورد اساسی میان ایرانیان و مسلمانان، در سال 12 هجری (633 م.) روی داد؛ بدین صورت که مُثَ‌بن‌حارثه شَیبانی و سُوَیدبن‌قُطبه که هر دو از قبیله بَکر بودند، به مرزهای ایران هجوم آوردند و با کسب غنایمی بازگشتند. مثنی‌بن‌حارثه پس از این واقعه نزد ابوبکر آمد و از ضعف ایران و مساعد بودن اوضاع برای ورود مسلمانان به این کشور گزارش داد. ابوبکر نیز خالدبن‌ولید را به همراه لشکری روانه ایران ساخت.

البته پیش‌درآمد فتوحات مسلمانان، در ایران، واقعه‌ای بود که پیش از این در ذوقار روی داد و اعراب مرزنشین توانسته بودند لشکر اعزامی ساسانیان را مغلوب سازند. نخستین حملات محکم مسلمانان به مرزهای شاهنشاهی ساسانی با فتح ابله (در حوالی بصره) به فرماندهی خالدبن‌ولید آغاز شد. خالد با حمله به این منطقه و در جنگی با هرمزان (مرزبان این ناحیه)، نخستین پیروزی را برای مسلمانان به ارمغان آورد. پس از تصرف ابله، اعراب مسلمان تعداد زیادی از مردم را اسیر کردند، لیکن دهقانان دیار ترجیح دادند با مسلمانان صلح کنند و این نخستین معاهده صلح با دهقانان ایرانی است.

فصل نخست، با عنوان «فتح ایران توسط اعراب و پیامد آن»، یازده عنوان فرعی دارد و درباره موقعیت ایرانیان و اعراب در دوره‌های پیش از اسلام و ورود اسلام به ایران تا تشکیل دولت عباسی است؛ فصل دوم درباره خلافت عباسیان در ایران؛ فصل سوم تا هشتم درباره سلسله طاهریان، صفاریان، سامانیان و دوره اول غزنوی و سلسله‌های کوچک شمال ایران و آل بویه.

فصل هشتم با عنوان «قبایل، شهرها و نظام اجتماعی» درباره روند اسلامی شدن ایران؛ فصل نهم تا دوازدهم درباره هنرهای تجسمی، سکه‌شناسی و علوم دقیقه؛ فصل دوازدهم درباره علوم زیستی؛ فصل سیزدهم تا پانزدهم درباره فلسفه و جهان‌شناسی و تصوف، علوم دینی و ملل و نحل؛ فصل شانزدهم درباره ناصرخسرو و اسماعیلیه ایران و فصل هفدهم تا بیستم درباره ادبیات زردشتی پس از فتوح مسلمانان، ادبیاتِ عربی در ایران، ظهور زبان فارسی نوین، رباعی در ادب فارسی و معرفی عمر خیام است.

 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات