دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخ انقلاب مشروطیت ایران ؛ هفت جلدی در سه مجلد

تاریخ انقلاب مشروطیت ایران

نویسنده: مهدی ملکزاده
ناشر: علمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1700
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 2

کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه بیرونی کتاب خاک گرفتگی مختصری دارد

 

مروری بر کتاب 

مصور

در مشروطه روحانیونی هم چون آخوند خراسانی، سید حسین میرپور طهرانی، عبدالله مازندرانی و حاج میرزا حسین خلیلی تهرانی، با ارسال نامه‌ها و تلگراف‌هایی برای رهبران دینی و سیاسی ایران و نشر اعلامیه‌های روشن‌گرانه، نسبت به رویدادهای سیاسی و اجتماعی موضع‌گیری می‌نمودند.

شیخ فضل‌الله نوری به صراحت از مشروط بودن آزادی در متون دینی سخن می‌گوید و معتقد است: «بنای قرآن بر آزاد نبودن قلم و لسان است.» وی از سوئی منکر وجود آزادی در مهم‌ترین متن دینی می‌گردد و از سوی دیگر بر این باور است که اعتقاد به آزادی مطلق حرف اشتباهی است و حتی «این سخن در اسلام کلیتاً کفر است.» نوری در قطعه فوق از آزادی مطلق سخن می‌گوید و آن را نفی می‌کند و برابر با کفر می‌نشاند. گو اینکه می‌توان نتیجه گرفت که وی با آزادی‌های مضاف (بیان، قلم و…) سازگاری دارد و آنان را می‌پذیرد. اما با دقت در سخنان او نمی‌توان چنین نتیجه‌ای گرفت اساساً وی نه تنها با آزادی‌های مضاف مخالف است، بلکه حتی پیشنهاد می‌کند واژه آزادی از بحث‌های موجود حذف شود: «اگر از من می‌شنوید، لفظ آزادی را بردارید که عاقبت این حرف ما را مفتضح خواهد کرد.

.... جلد چهارم: از ۱۹ فصل تشکیل شده. ملک‌زاده این جلد را با عنوان به یاد حاجی میرزا ابراهیم‌آقا شروع کرده است. فصل اول با عنوان اولتیماتوم شاه به مجلس شورای ملی درباره درخواست محمدعلی شاه برای تبعید چهار نفر از سران مشروطیت (ملک‌المتکلمین - میرزا جهانگیرخان - سید محمدرضا مساوات - آقا سید جمال‌الدین) است.

فصل دوم با عنوان تحصن در مجلس به رویدادهایی که به دنبال اولتیماتوم شاه به مجلس صورت گرفته پرداخته و درآن به نامه‌ای اشاره شده که نمایندگان با صرف چندین روز وقت برای شاه نگاشته‌اند و روز سه‌شنبه ۱۶ جمادی‌الاول ۱۳۲۶ به وسیله ممتازالدوله رییس مجلس و شش نفر از وکلا تقدیم به شاه نمودند. در این فصل اشاره به ستون چرند و پرند در روزنامه صوراسرافیل شده‌است.

جلد پنجم: شامل ۱۹ فصل است از صفحه‌ی ۹۳۳ تا ۱۱۵۷. ملک‌زاده آن را با عنوان به یاد قاضی قزوینی شروع کرده. فصل اول به قیام تبریز پرداخته فصل هشتم و دهم به انقلاب رشت فصل یازدهم را با عنوان سردار اسعد نگاشته است. این جلد با فصل نوزدهم با عنوان حرکت اردوی انقلاب به طرف قزوین تمام می‌شود.

جلد ششم (به یاد روح‌القدس) شامل ۲۵ فصل. از حرکت اردوی سردار اسعد از قم تا جنگ میان اردوی سالارالدوله و اردوی امیرمفخم

جلد هفتم (به یاد ثقه‌الاسلام) از ۲۴ فصل تشکیل شده که فصل آخر با عنوان تاجگذاری که به تاجگذاری احمدشاه می‌پردازد.

تاریخ انقلاب مشروطیت ایران کتابی است از مهدی ملک‌زاده یکی از سیاستمداران دوره پهلوی که یکی از منابع قابل توجه در زمینه تاریخ مشروطیت در ایران محسوب می‌شود. مهدی ملک‌زاده پزشک و مورخ ایرانی، فرزند ملک‌المتکلمین،در سال ۱۲۶۰ در اصفهان به دنیا آمد. پس از طی دوران تحصیلات ابتدایی به دارالفنون رفت و در ۱۹ سالگی راهی بیروت شد و از انجا به پاریس رفت و تحصیلات پزشکی را به پایان رساند و همزمان با انقلاب مشروطه به ایران امد و در زمره آزادیخواهان قرار گرفت او همچنین به طبابت و تدریس در مدرسه طب در رشته کالبدشناسی (آناتومی) مشغول شد.وی در سال ۱۳۳۴ در سن ۷۴ سالگی درگذشت.

 

فهرست

جلد اول در فلسفه پیدایش مشروطیت ایران
جلد دوم طلوع مشروطیت
جلد سوم کشمکش مشروطیه و استبداد
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات