- موجودی: موجود
- مدل: 199477 - 90/4
- وزن: 0.20kg
تاریخ آفریقا
نویسنده: رالف لینتون
مترجم: پرویز مرزبان
ناشر: شرکت سهامی کتابهای جیبی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 134
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1342 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
مصور
یکی از بزگترین وقایع پس از جنگ جهانی دوم، رها شدن کشورهای افریقایی از حلقه استعمار است.کشورهای استعماری اروپا دیر زمانی کوشش ورزیدند تا نژاد سیاه را ددمنشان آدمخواره بشناسند.حال آنکه قاره سیاه مهد تمدنی بزرگ و بسیار کهن است.
قدیمیترین منطقه مسکونی زمین با گونههای بشری بر روی کره خاکی در آفریقا است. طی اواسط قرن بیستم، انسانشناسی سنگواره هاو شواهدی از وجود بشر که احتمالاً به قبل از ۷ میلیون سال پیش برمی گردد، دست یافتند. فسیل از گونههای متعددی از بشرهای میمونوار که تصور میشود به انسان نوین امروزی تکامل یافته، باقیماندهاست، همچون «آسترالوپیتاکوس آفارنسیس» که از لحاظ رادیو متریک قدمت آن به ۰/۳–۹/۳ میلیون سال پیش از میلاد مسیح| قبل از میلاد بازمیگردد.
در اواسط قرن نوزدهم اروپائیها و به ویژه جستجوگران بریتانیایی علاقهمند به جستجو در قلب این قاره شدند و عرصه را برای تجارت، استخراج معادن و دیگر بهره برداریهای بازرگانی به آن گشودند. علاوه براین، تمایلی برای متمایل کردن ساکنان آن به دین مسیحیت وجود داشت. ناحیه مرکزی آفریقا هنوز تا حد زیادی برای اروپاییها تا این زمان ناشناخته بود.
دیوید لیوینگ استون بین سال ۱۸۵۲ تا سال ۱۸۷۳به هنگام مرگش در این قاره به جستجو میپرداخت؛ در میان دیگر ادعاها برای کسب این افتخار، وی اولین اروپایی بود که آبشارهای ویکتوریا مشاهده نمود. هدف اصلی افراد جستجوگر یافتن سرچشمه رود نیل بود. سفرهای ریچارد فرانسیس بورتن| بورتن و ژان هانینگ اسپک| اپک (۱۸۵۸–۱۸۵۷) و اسپک و جیمز آگوستوس گرنت| گرنت (۱۸۶۳) منجر به یافتن دریاچه تانگانیا و دریاچه ویکتوریا شد.
مورد اخیر نهایتاً به عنوان سرچشمه رود نیل اثبات شد. در پی سفرهای مستمر ساموئل بیکر| بیکر و هانری مورتن استنلی| استنلی، آفریقا تا پایان قرن مزبور به خوبی جستجو و این به راهی برای استعمار منجر گردید که نتیجه آن بود.