- موجودی: موجود
- مدل: 199959 - 11/2
- وزن: 0.20kg
تاریخ
نویسنده: گوردون چایلد
مترجم: محمد تقی فرامرزی
ناشر: مازیار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 105
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1354 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو ؛ برخی سطور حدود 30 صفحه از کتاب خط کشیده شده است
مروری بر کتاب
بررسی نظریه هایی درباره تاریخ گرایی
تاریخ نقش بنیادینی در تفکر بشر دارد. این مفهوم با مفاهیمی چون عمل انسانی، تغییر، تاثیر شرایط مادی در امور انسانی و واقعه تاریخی در ارتباط است و امکان "کسب تجربه از تاریخ" را پیش روی ما قرار می دهد. تاریخ همچنین از طریق درک نیروها، انتخابها و شرایطی که ما را به لحظه حال رسانده اند باعث می شود اکنون خود را بهتر بشناسیم.
بنابرین جای شگفتی نیست که فیلسوفان هر از چند گاهی به بررسی تاریخ و طبیعت دانش تاریخی متوجه گردند. تمام این مسائلی که مطرح کردیم می توانند در بدنه واحدی به نام "فلسفه تاریخ" جمع شوند. فلسفه تاریخ امری چند وجهی است و از تحلیلات و استدلالات ایدئالیست ها، پوزیتیویست ها، اهل منطق، متکلمان و دیگران تشکیل شده است.از طرف دیگر فلسفه تاریخ بین اروپائیان و انگلیسی- آمریکایی ها و بین هرمنوتیک و پوزیتیویسم در حال کش و قوس است.
نویسنده در این کتاب کوشیده است نظریههای گوناگون درباره تاریخ و تفسیر جوهر تاریخ را از دیدگاه علمی تاریخگرایی به زبانی ساده در اختیار مشتاقان درک ماهیت تاریخ قرار دهد. … وی در زمره اندیشمندانی بود که میکوشیدند نگرش علمی و شناخت درست پدیدههای طبیعی، اجتماعی و فکری را به مردم عرضه کنند.
فهرست
فصل اول: جامعه، علم و تاریخ
فصل دوم: نمونه ای از یک نظام تاریخی
فصل سوم: پیدایش سنت تاریخ نگاری
فصل چهارم: مفاهیم لاهوتی و جادوئی نظام تاریخی
فصل پنجم: نظریه های طبیعی درباره نظام تاریخی
فصل ششم: تاریخ به مثابه یک علم تطبیقی
فصل هفتم: تاریخ به مفهوم یک روند خلاق