- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 61099 - 109/1
- وزن: 0.30kg
- UPC: 88
تادیب الاطفال
نویسنده: محمود بن یوسف مازندرانی
نقاش: علیخان مشهور به نقاش تهرانی
ناشر: مطبعه دولتی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 208
اندازه کتاب: رقعی جلد چرم - سال انتشار: 1249 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : عالی
مروری بر کتاب
مصور - نقاشی
در حوزه تعلیم و تربیت کودکان ایران کتاب تادیب الاطفال در زمره اولین کتب اموزشی است مفتاح الملک در زمره روشنفکران پیش از انقلاب مشروطه بود که چاپ این کتاب را از انتشار هر بیانیه سیاسی و اجتماعی برای تحول و ارتقای نسل آینده کشور از اهم واجبات دانسته است. امید است با مطالعه این کتاب به این مجاهدتها و تلاشهای گذشتگان در آموزش و ارتقای کودکان این مملکت بیشتر راغب شوبم
کتاب تادیب الاطفال شامل 20 حکایت ساده برای آموزش دختران و پسران پنج تا 10 سال است و به روابط تربیتی والدین باکودکان و جایگاه مکتب خانه در تعلیم و تربیت میپردازد. این کتاب به خط نستعلیق عبدالغفار همدانی و 28نگاره به رقم علیخان مشهور به نقاش تهرانی دارد.
چاپ سنگی یا لیتوگرافی بیش از ۷۰ سال چاپخانه های ایران را در انحصار خود داشت. یکی از ویژگی های نسخه های چاپ سنگی که همواره مورد تأیید اهل فرهنگ بوده، خط آنها ـ به خصوص خط نستعلیق ـ است که در چاپ این کتاب ها مورد استفاده قرار گرفته.
تفکر و اندیشه و تمایلات انسان او را بر آن داشت که به ثبت و ضبط وقایع و رویدادها بر روی اشیای مختلف از جمله استخوان، سنگ، چوب، ... بپردازد تا قادر به نگهداری از آنها و پاسخگوی فطرت انسانی مبنی بر جاودانماندن اندیشه ها باشد. بشر از مواد متفاوتی برای ضبط دانش استفاده کرده است.
در روند تکاملی ضبط اندیشه عواملی مانند دوام، فراوانی، دردسترسبودن، نرمی، سبکی، و کمحجمبودن مواد همواره مد نظر بوده است. نگارش در سیر تکاملی و تاریخی خود از حکاکی بر روی سنگ آغاز و بتدریج به ضبط بر روی طومار پاپیروس و سپس طومار چرمین و پوستی تغییر شکل داد و در انتها با اختراع کاغذ و پیدایش هنر خوشنویسی و نسخهنویسی، تا دوران چاپ به تکامل خود ادامه داد.
با پیشرفت صنعت و دانش، به کتاب های بیشتری احساس نیاز شد. اختراع ماشین چاپ پاسخی به این نیاز بود. ابتدا کتاب های چاپی سربی با حروف و وسایل ابتدایی منتشر گردید و سپس به دلیل هزینه بالای آن و پاره ای از مسائل، چاپ سنگی مرسوم گردید.