- موجودی: موجود
- مدل: 200557 - 11/1
- وزن: 0.30kg
تاثیر علم بر اجتماع
نویسنده: برتراند راسل
مترجم: محمود حیدریان
ناشر: دهخدا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 226
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو ؛ لبه جلد و 100 صفحه کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
از زمانی که بشر در مرحله ابتدایی تمدن می زیسته است تا عصر کنونی که در مراحل علوم مادی به ترقیات شگرفی نائل شده ، دل ذره ها را شکافته ، بر اوج آسمانها رفته ، در آستانه مسافرت به کرات دیگر است. این علوم نتوانسته است که ذهن کنجکاو او را ارضاء کند.
هر زمان که از خور و خواب و خشم و شهوت فارغ شده همواره در این فکر بوده است که از کجا آمده و به کجا می رود و دائما با فکر ساده خود در صدد تعلیل این حرکت بوده است و با این دید به مسائل مختلف فلسفی توجه کرده است و با اینکه توانسته است در علوم تجربی گام های بلندی بر دارد و تغییرات ظاهری را تسریع کند ، هنوز راه دقیق و روشن برای تسریع تحولات علوم روانی و اجتماعی و اخلاقی و معنویات پیدا نکرده است .این نوع مطالب از زمان سقراط مورد بحث فلاسفه بوده است و هریک جهان و جهانیان را از نقطه نظر خاصی مورد مداقه و بررسی قرار داده و در این باب افسانه ای گفته و در خواب شده اند.
کتاب حاضر یکی از آثار فلسفی و علمی و اجتماعی برتراند راسل بشمار میرود و آنرا در هشتادمین سال زندگی خود منتشر کرده است. وی در این کتاب علم را محور زندگی انسان قرار داده و استفاده صحیح از تکنیک را یگانه وسیله بهبود وضع بشر میداند. با فرو ریخگی فرهنگی و تمدنی که معلول ترس و ناامیدی و یأس است مبارزه میکند و روح امید و شهامت و محبت و خوشبینی را در افراد تقویت مینماید.
در اصلاحات اجتماعی علاوه بر مسئله تعلیم و تربیت، تقسیم اراضی، تعدیل سرمایهها، نظارت بر موالید، آزادی، صنعتی نمودن کشور و مکانیزه کردن کشاورزی را لازم میداند و در عین حال تمام این عوامل را برای رفاه حال جامعه ضروری و غیرقابل اجتناب میشمارد و تصریح میکند که با رعایت این اصول همان آسایش و رفاهیتی که در کشورهای مترقی جهان وجود دارد نصیب ما نیز خواهد شد و صلح عمومی در پناه آن تأمین میگردد.
او میگوید با اینکه در طول سه قرن گذشته علم قدرت انقلابی خود را به عنوان یک نیروی باور نکردنی تثبیت نموده کار علم در تطور زندگی بشر در مراحل ابتدایی است و بطور اختصار اثرات مختلفی را که علم در زندگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی انسان داشته است مورد بحث قرار میدهد. اعتقاد راسل آنست که حقایق علمی باید خالی از هر نوع تعصب مسلکی و نژادی، و مبتنی بر مشاهده و تجربه باشد نه متکی به منابع غیر موثق متقدمان زمین مرکز کائنات نیست و انسان منظور غایی خلقت نمیباشد لذا نظریه مکانیستیک که نظریه جدید علمی درباره جهان است بوجود میآید. مارکسیسم و بعضی از قسمتهای کتاب انجیل را به محاذات هم مورد انتقاد قرار میدهد و به معتقدان متعصب دین مسیح و پیروان مشرب اصالت عقل و کمونیسم شدیداً حمله میکند.