- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 140908 - 72/3
- وزن: 0.40kg
تئوری های توطئه
نویسنده: رابین رمزی
مترجم: احمد سیف
ناشر: فصل سبز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 128
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
تئوری توطئه اصطلاحی است که در ابتدا، وصفی برای هر ادعای دسیسهگری بود. با این وجود، امروزه، تئوری توطئه فقط در این معنا به کار میرود: تئوریای که رویدادی کنونی یا تاریخی را نتیجهٔ نقشهٔ مخفیانهٔ گروهی دسیسهگر میداند.
در تعریفی دیگر، تئوری توطئه عبارتست از نداشتن اعتقاد یا باورنکردن شکل ظاهری و رسمی رویدادهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی.
تئوری توطئه در شکل حاد آن بیانگر این است که تمامی بدبختیهای عالم در پی اعمال گروهی از افراد پرنفوذ و معمولاً پنهان است. در بیان این مفهوم گفته میشود گروههای کوچک و تیزهوشی دارای امکانات سیاسی، مالی، نظامی، روانی و علمی در پس تمام حوادث خوب و بد این دنیا هستند.
از دید صاحب نظران این گروهها برنامههای خود را به گونهای جلو میبرند که اذهان عمومی جامعه درگیر مسائل دیگری باشد تا افراد توانایی تمرکز و تفکر بر علل و دلایلی که نشاندهندهٔ وجود انواع برنامهٔ پیش برنده جوامع به سوی اهداف گروههای تشکیلدهندهٔ این تئوری است را نداشته باشند.
در این کتاب طی 7 مبحث، تئوریهای توطئه بررسی شده است. به زعم نگارنده: مهمترین علت گسترش تئوریهای توطئه وجود توطئه واقعی در تاریخ آمریکا است. مردم تئوریهای توطئه باور دارند چون دنیا را پر از توطئه می بینند. قبل از سالهای 1960، اگر از کسی می پرسیدند که نظریه پردازان توطئه در آمریکا چه کسانی هستند ، به احتمال زیاد پاسخ میداد، جریانات گوناگون راست افراطی، چون در واقع عمدتا عناصری از راست افراطی بودند که در راستای کاستن از نفوذ آمریکا یا تبلیغ سیاهان توطئه میچیدند. و یا توطئه کلیمی ها، بانکداران و کسانی که به دیدگاه جهانی تک قطبی معتقد بودند. ولی تاریخ از 1963 شواهد زیادی برای توطئه سیاسی فراهم آورده است.