- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164686 - 57/6
- وزن: 0.30kg
تئوری انقلاب با نظری به انقلاب سرخ اسلامی ایران
نویسنده: ابوالفضل صادق پور
ناشر: مولف
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 61
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
انقلاب يكى از موضوع هاى كلاسيك انديشه اجتماعى بشر است و با اينكه مفهومى كليدى در تفكر سياسى مدرن به شمار مى رود، مبهم ترين مفهوم نيز هست. با اين وجود، در رشته هاى مختلف علوم به كار رفته است.انقلاب، از نظر لغوى به معناى حالى به حالى شدن، دگرگون شدن، برگشتن، تحول و تقلب و تبدل، تغيير كامل و مشخص در چيزى و يك چرخش دورانى است. اين واژه، اساساً از اصطلاحهاى اخترشناسى بود كه بر حركت دورانى و منظم و قانونمند ستارگان دلالت مى كرد و تا قرن هفدهم، در همين چارچوب به كار مى رفت.
ارسطو را بنيانگذار واقعى مكتب مطالعه انقلاب و اولين متفكرى مى دانند كه موضوع تجزيه و اضمحلال اجتماعى را در يك نظريه كلى تغييرات سياسى (متابول) قرارداد و در قالب جامعه بررسى كرد. منتهى ارسطو هم انقلاب را به صورت يك برنامه دوره اى قلمداد ميكند ... صرف نظر از تحولات و چالش هاى مفهومى، امروز انقلاب در زمينه هاى گوناگون فردى و اجتماعى به معناى مطلق تحول و دگرگونى به كار مى رود و مقصودى را افاده مى كند كه كاملا متفاوت از ريشه اخترشناسى آن است.
در مفهوم اجتماعى، انقلاب به معناى يك تغيير ريشه اى و بنيانى و عميق در جامعه و ساختهاى اجتماعى به صورت ناگهانى و همراه با خشونت است و از آنجا كه كلمه انقلاب در مفهوم متعدى آن به كار مى رود، بر نوعى عمل ارادى دلالت مى كند.