- موجودی: موجود
- مدل: 198053 - 209/2
- وزن: 0.30kg
تئاتر ایران
نویسنده: ناصر حسینی مهر
ناشر: افراز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 230
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
چند روایت تازه
... در چنین مقطعی اما تئاتر ایران در راه دیگری قدم برمی داشت، راهی که به درستی و به طور طبیعی و نیز منطبق با ملزومات اجتماعی این سرزمین به وجود آمده بود. منظور دهه ی نخست و دوم قرن جدید خورشیدی و آن دوره ی طلایی تئاتر در تهران (به خصوص در تئاترهای لاله زار) است که با حضور هنرمندانی مستعد و اندیشمند ارتباطی عمیق و تنگاتنگ با مخاطبان برقرار می کرد و «تئاتر ملی» را سامان می داد، و بعدها از دهه ی چهل و پنجاه، با حضور نمایشگران و نمایشنامه نویسانی را گرایش هایی متفاوت، سیر طبیعی و واقعی این هنر را در ایران طی کرد.
نمایشگرانی که به نقش تردید ناپذیر اجتماعی آن پی برده بودند و آثارشان منتقدانه و روشنگرانه بود، تصویر زمانه و زندگی پیرامونشان بود، و همواره بر لبه ی تیغ سانسور راه می رفتند، که ناگهان پژواک آوانگاردیسم اروپا در آثار خام و تقلیدوار متوهمان مدرنیسم، ادبیات دراماتیک ما را آشفته کرد، و چون این موج وارده از ریشه ها و پیوندهای فرهنگی و زبان ما دور و بیگانه بود سالها طول کشید تا تاثیرات نامطلوب آن تبدیل شود به ویژگی هایی مناسب و ملموس در ادبیات دراماتیک امروز ما...
...ورود به دهه چهل مصادف بود با بهار پر التهاب ۱۳۴۰ همراه با تجمعات اعتراضی و آغاز جدی جنبشهای پراکنده دانشجویان، کارگران و نیز فرهنگیان، که ققنوسوار از دل خاکستر برآمدند و بر ضد اختناق سالهای پس از کودتا و دیکتاتوری نظامی شوریدند... نمایشنامهنویسانی مثل ساعدی و رادی از راه رسیدند که هیچ همزبانی با تئاتر دولتی یا ادبیات دراماتیک حکومتی نداشتند.