- موجودی: موجود
- مدل: 193289 - 15/1
- وزن: 1.00kg
بینوایان
نویسنده: ویکتور هوگو
مترجم: عنایت الله شکیباپور
ناشر: بنگاه مطبوعاتی افشاری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 997
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1335 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ صفحه 3 کتاب افتادگی دارد ؛ جلد کتاب با گالینگور صحافی شده است
مروری بر کتاب
مصور
ویکتور هوگو به تصدیق تمام دانشمندان همعصر و نویسندگانی که تا پایان قرن نوزدهم در اروپا ظهور کردهاند و بنا به گواهی مندرجات تمام جراید و مطبوعات جهان بدون شک در شمار بزرگترین نویسندگان و شاعران ادبی قرار گرفته و تمام آثار نظم و نثر او مجموعهای از عالیترین شاهکارهای ادبی و انتقادی جهان به شمار میآید و اگر زیاد اغراق نباشد... .
بینوایان تصویر راستین سیمای مردم فرانسه در قرن نوزدهم است چهره ی چند قهرمان در بینوایان برجسته تر ترسیم شدهاست از جمله آن ژان والژان.او مرد میانسال خسته روانی است با نیم تنه کهنه و شلواری وصله دار که پس از گذراندن نوزده سال زندان با اعمال شاقه ,پس از تمام شدن ایام محکومیت جایی برای رفتن ندارد و کسی پناهش نمیدهد حتی در لحظهای حاضر میشود به زندان باز گردد ولی راهش نمیدهند ,در اوج در ماندگی و سیه روزی به خانه ی اسقفی پناه میبرد اسقف با خوشرویی و مهربانی از او پزیرایی میکند ولی این مهمان ناخوانده نیمه شب ظروف نقره اسقف را به سرقت میبرد.
اما ساعتی بعد به دست ژاندارم دست گیر میشود...
هوگو در کتاب بینوایان به تشریح بیعدالتیهای اجتماعی و فقر و فلاکت مردم فرانسه میپردازد، همان عوامل و محرکهای اجتماعی که منجر به سقوط ناپلئون سوم شد.انحصار توزیع قدرت و ثروت در دست خانواده فاسد سلطنتی که از مشکلات جامعه فرانسه کاملاً بیاطلاع بودند، سبب ایجاد معضلات اقتصادی و اجتماعی در جامعه فقیر فرانسه شد و انقلاب فرانسه ناشی از همین تحولات زیرساختهای اجتماعی جامعه فرانسه بود.
ویکتور هوگو در خلال پردازش شخصیتهای داستان و روانشناسی آنها، نحوه درگیری و دخالت آنان را در این نهضت اجتماعی و تودهای نشان میدهد.بینوایان تصویر راستین سیمای مردم فرانسه در قرن نوزدهم است. چهره چند قهرمان در بینوایان برجستهتر ترسیم شدهاست:
از جمله آن ژان والژان. او مرد میانسال خسته روانی است با نیم تنه کهنه و شلواری وصله دار که پس از گذراندن نوزده سال زندان با اعمال شاقه، پس از تمام شدن ایام محکومیت جایی برای رفتن ندارد و کسی پناهش نمیدهد حتی در لحظهای حاضر میشود به زندان باز گردد ولی راهش نمیدهند.
در اوج درماندگی و سیه روزی به خانه اسقفی پناه میبرد اسقف با خوشرویی و مهربانی از او پذیرایی میکند ولی این مهمان ناخوانده نیمه شب ظروف نقره اسقف را به سرقت میبرد. اما ساعتی بعد به دست ژاندارم دست گیر میشود.ولی بزرگواری اسقف مسیر زندگی او را تغییر میدهد. ژان والژان در بیست و پنج سالگی اسیر پنجههای ستمگری شدهاست. او که روستایی پاکدلی بوده بسبب سرقت یک قرص نان برای سیر کردن کودک گرسنه خواهرش این همه زندان تحمل کردهاست. در نتیجه مهربانی و عاطفه برایش امر فراموش شده ایست.
سر انجام نیک منشی یک مرد روحانی، درهای نیک بینی و خیر اندیشی را به روی او باز میکند و یکی از بزرگان روزگارش میشود که باید تفصیلش را در متن کتاب خواند.اخلاق، فضیلت، پستی، ستم و رویدادهای تاریخی با ژرف اندیشی بررسی میشود و تناردیه ماریوس و دیگر قهرمانان کتاب با نظم ویژهای در برابر هم قرار میگیرند و اثر جاودانهای میسازند. گرچه بینوایان از عشقهای خیال انگیز سرشار است اما جلوه واقع بینانه زندگی مردم در زمان ویکتور هوگو در آن کاملا دیده میشود.