دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

بیست و پنج سال در ایران چه گذشت؟ ؛ یازده جلدی

بیست و پنج سال در ایران چه گذشت؟ 

نویسنده: داوود علی بابایی
ناشر: امید فردا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 6066
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1391 ~ 1383 - دوره چاپ: 1 ~ 1

 

مروری بر کتاب

مصور

جلد اول تا یازدهم

می گویند ناصرالدین شاه به میرزا مهدی قلی خان هدایت دستور داد درباره ی او و سلسله ی قاجاریه تاریخی مدون بنویسد. هدایت گفت: من سه نوع تاریخ می توانم بنویسم، یک تاریخ برای قبله عالم که شاه بپسندد و مرا تحسین نماید، و یک تاریخ برای مردم عوام و کوچه و بازار که از مسائل و مشکلات و معضلات جامعه و کشور خبر ندارند که خوششان بیاید و یک تاریخ برای خودم می نویسم و در آن حقایق را مطرح خواهم نمود.

این موضوع می رساند که متاسفانه تحلیل گران تاریخ و مورخین و حتی وقایع نگاران، ایدئولوژی و مسلک و مرام خود را در تدوین مسائل تاریخی دخالت می دهند و این مسائل، تاریخ را از مسیر حقیقت منحرف می کند.با کمال تاسف کسانی هستند که تاریخ می نویسند و می دانند در جامعه و کشور چه وقایعی اتفاق افتاده است ولیکن سعی می کنند که قضایا را مسخ نمایند و در این موارد از خادم، خائن می سازند خائن را، خادم جلوه می دهند و این چنین ست که نسل جوان با خواندن تاریخ گذشته و معاصر خود، راه کج را در پیش می گیرد و به جای بسط و گسترش فرهنگ پیشرفت و دموکراسی و آزادی، یکباره به استبداد و دیکتاتوری می رسد و آن وقت است که از درون، حاکمان دیکتاتور او را احاطه نموده و از بیرون نیز استعمار او را به غل و زنجیر می کشد و به گفته ی فرانتس: « قانون استعمار قبل از اینکه یک جامعه را استثمار کند، ابتدا انسانیت افراد آن جامعه را می گیرد؛ یعنی او را خالی از فرهنگ، ایدئولوژی، اخلاق، تربیت و معنویات انسانی می کند، و آن وقت است که او را به بردگی می کشد و این چنین انسانی به سادگی تن به بردگی می دهد. »

پس رسالت پیامبرگونه ی وقایع نگار و مورخ آن ست که واقعیت ها و حقایق را برای مردم کشورش بیان نماید، وگرنه به قول برتولت برشت: « آن که حقیقت را نمی فهمد، بی شعور است و آن که حقیقت را می داند و دروغ می نامد، تبهکار است. »

کتاب بیست و پنج سال در ایران چه گذشت؟ (از بازرگان تا خاتمی) اثری است از داود علی بابائی به چاپ انتشارات امید فردا. کتاب پیش رو جلد هفدهم از مجموعه بیست و پنج سال در ایران چه گذشت؟ است که تلاش دارد با نگاهی بی طرفانه و به دور از غرض ورزی به واکاوی تاریخ سیاسی ایران پس از انقلاب اسلامی بپردازد.  در این مجموعه نویسنده سعی نموده است بدون گرایشات فردی و گروهی و بیطرفانه با توجه به منابع و مآخذ و مشاهدات خود یک تاریخ سیاسی کامل را از دوران بعد از انقلاب به رشته تحریر در آورد....

...در طول 35 سال قوای سه‌گانه مجریه، مقننه و قضائیه در دوران‌های مختلف در سیطره گروه‌های راست و چپ و به عبارت امروزی محافظه‌کار و اصلاح‌طلب بوده است. در دوران انقلاب گروهی خواهان سقوط رژیم شاه بودند و گروهی از سیاستمداران و حتی روحانیون خواهان اصلاح این رژیم. گروهی خواهان توقف جنگ ایران و عراق بعد از فتح خرمشهر بودند و گروهی از کارگزاران خواهان ادامه جنگ سیاستمدارانی خواهان رابطه با آمریکا و گروهی خواهان عدم رابطه با آمریکا بودند. خلاصه این‌که این تضاد افکار باعث شد تا در جامعه معماهای سیاسی بسیاری به وجود آید که از دید مردم در خفا باقی بماند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات