- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 156116 - 52/5
- وزن: 0.30kg
بیان اندیشه در موسیقی
نویسنده: سیدنی فینکلشتاین
مترجم: محمدتقی فرامرزی
ناشر: نگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 213
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
بسیاری از مردم، موسیقی را خالص ترین هنر یا هنری انتزاعی می دانند که چندان از دنیای خارج یعنی طبیعت، جامعه و تاریخ تاثیر نمی پذیرد. ولی تاریخ موسیقی با این گفته مغایرت دارد.این کتاب، پژوهشی است درباره تکامل معنای موسیقی. تاریخ نیست، ولی ضرورتا باید موضوع را به شیوهای تاریخی بررسی کند و تصوری از چگونگی جذب تجربهها، مسایل و اندیشههای نو با دخالت موسیقی در ذهن خواننده بیافریند.جز مختصر بحثی که درباره سرچشمههای موسیقی میشود، در این کتاب، موسیقی اروپا در 500 سال گذشته و مسایل موسیقی در آمریکای امروز بررسی میشود. این، با داستان تمام و کمال موسیقی خیلی فاصله دارد.
سیدنی والتر فینکلشتاین، متولد بروکلین، نیویورک در ۴ ژوییه ۱۹۰۹، تحصیلات دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را به ترتیب در سالهای ۱۹۲۹ و ۱۹۳۲ در دانشگاه کلمبیا به پایان رساند و پس از آن در مقام یک منتقد پرآوازه در گسترده موسیقی، ادبیات و هنرها به میدان آمد. در سال ۱۹۵۵ دومین درجه کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه نیویورک دریافت کرد. در دهه ۱۹۳۰ برای نشریه Brooklyn Daily بررسی و نقد کتابهای مرتبط با موسیقی، ادبیات و هنرها را آغاز کرد و در اداره پست نیز به خدمت پرداخت.
در دهه ۱۹۴۰ به کارکنان بخش موسیقی در روزنامه Herald Tribune پیوست و برای چند نشریه دیگر مانند New Masses، Masses and Mainstream نیز مقالات انتقادی در بررسی آثار موسیقیایی مینوشت. او که از معتقدان به رئالیسم اجتماعی آن روزگار و دارای گرایش سیاسی چپ بود کتابهای بسیار در زمینه هنرها، ادبیات، فرهنگ و موسیقی نوشت. کتاب بیان اندیشه در موسیقی نیز یکی از اینگونه آثار است.
ترجمه فارسی این کتاب از آخرین متن ویراسته و بازنگری شده آن انجام شده است. نوشتهها و نقدهای فینکلشتاین در زمینه موسیقی، هنر و ادبیات طیفی بسیار گسترده تشکیل می داد و موضوعاتی چون موسیقی جاز، موسیقی کلاسیک، نقد موسیقی، زیباییشناسی، نقد ادبی، زندگی و آثار هنرمندان برگزیده، رئالیسم در هنر و ادبیات و نقش آن در مطالعات فرهنگی میشد. فینکلشتاین در روز ۱۴ ژانویه ۱۹۷۴ در نیویورک چشم از جهان فرو بست.
فهرست
فصل1. موسیقی و تصویرهای انسانی
فصل2. سرچشمه های موسیقی
فصل3. دهکده، دربار و کلیسا
فصل4. آهنگساز در مقام هنرمند و صنعتگر
فصل5. موسیقی ناب و ستیز اجتماعی
فصل6. هنر برای هنر و بی فرهنگان
فصل7. ارتجاع در زندگی، ترقی در هنر
فصل8. موسیقی و آزادی ملی
فصل9. مدرن تا کجا مدرن است؟
فصل10. موسیقی در ایالات متحد امریکا