- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 180917 - 99/4
- وزن: 0.40kg
بیان
نویسنده: سیروس شمیسا
ناشر: فردوس - مجید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 279
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ مزین به نوشته و امضای نویسنده
مروری بر کتاب
سبکهای ادبی و دستورهای زبان
بیان، ایراد معنای واحد به طرق مختلف است، مشروط بر اینکه اختلاف آن طرق مبتنی بر تخییل باشد، یعنی لغات و عبارات به لحاظ تخییل (تصویر) نسبت به هم متفاوت باشند.واژهی تخیل به ادبیات گره خورده است. تصاویر و تخیلات سازندهی و معرف جهان شاعراند. و بحث از تصویرهای شاعرانه، موضوع علم بیان.
در قدیم بررسی این تصویرها را در چهار مقولهی مجاز و تشبیه و استعاره و کنایه محدود کرده بودند؛ اما امروزه تصویرهای دیگری هم در علم بیان مطرح است از قبیل: اسطوره، سمبل، آرکی تایپ که در فارسی به کهن الگو، سنخهای باستانی، نمونههای ازلی و صور اساطیری ترجمه شده است.
هر علم معیار و محک و روش و آیین و به اصطلاح متدولوژی خاصی دارد که آن علم را بدان وسیله میسنجند و بررسی میکنند. مثلا ً صحت و سقم مسائل علم شیمی را درآزمایشگاه میسنجند و با تجربه و آزمایش اثبات و رد میکنند. زبان را با دستور زبان ارزیابی میکنند. اما محک و متدولوژی ادبیات تا حد بسیار زیادی علم بیان است. با علم بیان می توان والایی و استورای یا فرودستی و خامی آثار ادبی را سنجید. درجهی نوآوری و تقلید را اندازه گرفت و کلا ً به بسیاری از مسائل ادبی به صورت دقیقی پاسخ داد.