- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 136287 - 76/4
- وزن: 0.30kg
بی دلیلی باور
نویسنده: مینو حجت
ناشر: هرمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 435
اندازه کتاب: پالتویی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
تاملی در باب یقین ویتگنشتاین
لودویگ ویتگنشتاین، فیلسوف اتریشی الاصل قرن بیستم در سال های پایانی عمرش دل مشغول واشکافی برخی مسائل معرفت شناختی بود که حاصل تاملات وی در این باره یادداشت هایی بود که در کتابی تحت عنوان «در باب یقین» منتشر شد.
این کتاب که یکی از مهمترین آثار ویتگنشتاین به شمار میرود حاوی اندیشه های نظام نیافته بسیار عمیقی است که دریافت عمق آنها در مواجهه نخستین بعید می نماید. کتاب «بی دلیلی باور» در واقع حاصل مطالعات و تاملات نویسنده آن در جهت استنباط، تنظیم، و شرح نکاتی است که در این کتاب ویتگنشتاین مطرح شده اند.
مینو حجت، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در کتاب خود به بحث و بررسی لوازمی که بر نظرات ویتگنشتاین مترتب دانسته شده پرداخته و آرای عمده مفسران این فیلسوف را نیز طرح و نقد کرده است. وی کوشیده است نه به باورهای شخصی این فیلسوف بلکه به امکان مبنایی عینی برای باورهای همگانی نزد وی بپردازد.
مولف در بخش اول کتاب صرفاً از خود سخنان ویتگنشتاین استفاده مستقیم کرده است تا بتواند بینش های وی درباره یقین را شرح و بسط دهد.مولف در بخش دوم و سوم اما با عطف نظر به برداشت مفسران به لوازم اظهارات ویتگنشتاین پرداخته است. بخش دوم به بررسی دیدگاه ویتگنشتاین نسبت به کل نظام معرفتی ما انسان ها میپردازد و این پرسش را مورد بررسی قرار می دهد که آیا دیدگاه وی منجر به پرورش یک نظریه معرفت می شود یا خیر.
بخش سوم به بررسی لوازم دیدگاه ویتگنشتاین در باب عینیت معرفت پرداخته و ضمن آن آرای بسیار متنوعی را که در این خصوص مطرح شدهاند، مورد نقد و کاوش قرار می دهد.آخرین بخش از این کتاب اما به تاملی عمیق تر درباره برخی نکات برجسته و قابل تامل دیدگاه ویتگنشتاین که در فصل های قبل کمتر مورد بحث قرار گرفته اند میپردازد و باز بحث و نظر درباره آنها را به مسئله عینیت معرفت ختم میکند...