دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

بوسه بر خاک پی حیدر (ع)

بوسه بر خاک پی حیدر (ع)
بوسه بر خاک پی حیدر (ع)
درحال حاضر موجود نمی باشد
بوسه بر خاک پی حیدر (ع)
بوسه بر خاک پی حیدر (ع)
بوسه بر خاک پی حیدر (ع)
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 184071 - 110/2
  • وزن: 0.50kg
0 ریال

بوسه بر خاک پی حیدر (ع)

نویسنده: علی ابوالحسنی (منذر)
ناشر: عبرت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 720
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ : 1

کمیاب  - کیفیت : درحد نو ؛ با گالینگور بر روی جلد اصلی صحافی شده ؛ لبه پایین صفحات موج مختصری دارد

 

مروری بر کتاب

بحثی در ایمان و آرمان فردوسی و پرتوگیری شاهنامه از قرآن و احادیث معصومین (ع)

کتاب بوسه بر خاک پی حیدر (ع) درباره ایمان و آرمان فردوسی و تاثیر شاهنامه از قرآن و احادیث معصومین(ع) همراه با نقد نظریات و آرای برخی از شاهنامه پژوهان معاصر به بحث می پردازد. نویسنده در دو فصل نخست کتاب از تبلیغات دوران پهلوی به مثابه شیوه ای در تحریف تاریخ و ایجاد تقابل مصنوعی میان ایران و اسلام, به تفصیل سخن می گوید .کتاب «بوسه بر خاک پی حیدر» حاصل شاهنامه پژوهشی نویسنده است نه بر اساس برداشت های شخصی بلکه با تحقیق و پژوهش نوشته شده است. این کتاب 14 بخش که هر بخشی شامل چهار یا پنج فصل است و در آن ایمان و در حقیقت، آرمان های فردوسی را مورد واکاوی قرار می دهد.

نویسنده در این کتاب با بررسی کتاب شاهنامه فردوسی که برگرفته از قرآن و احادیث است بر نوشته هانری کرین که شاهنامه را مانند کتاب های مقدس که پیروانش بر آن احترام می گذارند، صحه می گذارد. با توجه به این که تحقیقات مؤلف بر اثر سر ذوق و قریحه نبوده است، به صراحت در این کتاب شیعه بودن فردوسی را با سند و مدرک به اثبات رسانیده است.

همخوانی و همگونی «سیر کلی تاریخ ایران» با «اندیشه و ایمان فردوسی و آموزه‏های اساسی شاهنامه»، امری بسیار معنی‏دار و قابل تأمل است و زمینه خوبی برای بررسی نقش مؤثر فردوسی در تکوین هویت تاریخی ایران فعلی به دست محققین می‏دهد. آشنایی با تاریخ ایران اسلامی شیعه، نیک‏ می‏دانند که مذهب تشیع و اندیشه استقلال سیاسی، راه و رسم اکثریت مردم ایرن را در قرون اخیر، تشکیل داده است.

روشنتر بگوییم که قیام خاندان صفوی در آغاز قرن دهم هجری، و پیش از آن، خیزش خونبار سربداران و سادات مرعشی مازندران و کارکیاهای گیلان و سپس مقاومت مستمر ملت ایران در قبال تجاوزات مکرر خواندگاران عثمانی و خوانین ازبک و … همچنین تزارهای روسی و لردهای انگلیسی و مستشاران امریکایی و در این راستا وقوع نهضتهای پرشکوه ملی بر ضد قراردادهای استعماری رویتر ورژی و نفت و ایجاد حماسه‏ های 30 تیر و 15 خرداد و 22 بهمن، همه و همه، روییده از همان مرام و دیدگاهی است که استاد طوس بدان خستو و معتقد بود: مذهب تشیع، و اندیشة رهایی از ظلم و تجاوز.

به قول استاد محیط طباطبائی: «فردوسی، به معنی تمام کلمه، شاعر «ملی» کشور ماست. آمال ما و افکار ما و دین ما و مذهب ما و زبان ما و شیوة بیان ما، همه از شاهنامة او نیرو می‌گیرد. شاهنامه، اثر طبع یکی از برجسته‌ترین شاعران ایران اسلامی و تمامی ادیبان و شاعران سترگ کشورمان (از سنایی و عطار گرفته تا سعدی و حافظ و… ادیب پیشاوری و دیگران) برای اندوختن مایه‌های علمی و تاریخی و نیز تشحیذ طبع خویش، از این کتاب بهره فراوان گرفته‌اند، تا آنجا که شخصیتی چون عروضی سمرقندی در چهار مقاله، تقویت بنیه ادبی افراد را در گرو مطالعة شاهنامه می‌شمرد.

از دید آنان، رستم­دستان، به عنوان نمادی از مردی و مردانگی، در رده بزرگانی می‌نشست که صدرنشین مجلسشان، شیرخدا علی مرتضی علیهم السلام بود:

زین همرهان سست عناصر دلم گرفت            شیر خدا و رستم دستانم آرزوست

در ذهن ملت ایران، هیچ گونه تعارضی بین «ایران» و «اسلام» وجود نداشت (چنانکه امروز نیز چنین است) و شاهنامه نیز، نامه داد و دین و قصه رزم با بیداد بود. بزرگتر که شدیم، امّا، گوشه‌ و کنار خواندیم و شنیدیم که برخی کسان از آن داستانها را ـ از بیخ ـ افسانه می‌دانند و تصویری نیز که از شاهنامه و استاد طوس رسم می‌کنند، بیشتر به کار تقدیس شاه و شاه بازی می‌آید. در معنی، اسلام و ایران را دو جزء ناهمساز می‌پندارند و مدّعیند که برای آبادی و سربلندی ایران ـ که از نظر آنان،‌

مُدلِ مطلوبش همان ایران ساسانی و هخامنشی است ـ باید اسلام را فرو گذاشت و به آیین شاهنشاهی گروید که بر شعار «خدا ـ شاه ـ میهن» استوار است. اما نظراً، حل این تضاد نیاز به یک بررسی دقیق علمی ـ تاریخی داشت (ودارد) که نشان دهد آن تفسیرهای «شَه پسندانه» از فردوسی و شاهنامه – وکلاً تاریخ ایران- از چه مایه تتبع و تحقیق برخوردار است و تا چه پایه با حقیقت سازگار؟

زنده یاد ابوالحسنی (منذر) از پژوهشگران و محققان کشور می باشند. این بزرگوار بارها در استان اصفهان برای نویسنده ها و اهالی اهل قلم جلسات پر باری را می گذاشتند و افراد بسیاری از کمالات و معلومات ایشان بهره می بردند.


فهرست

تابش آفتاب قرآن و عترت (ع) بر آفاق شاهنامه
تشیع و شاهنامه ;سرنوشت یکسان در تاریخ ایران
ابیات مدح خلفا در شاهنامه ;اصیل یا الحاقی
دیپاچه شاهنامه ; برگی زرین از کلام و حکمت شیعی
فردوسی, پیرو استوار رسول(ص)
و...
در آخرین بخش کتاب پنج ضمیمه با این عناوین مندرج است:
«پورداود ;قصه یک استحاله», «نیما یوشیج ;طعنه بر سیمرغ», «چالش با محمود شیرانی», «تحریف متون و مصادر کهن, توطئه ای مستمر بر ضد مذهب اهل بیت(ع») و «رفض و رافضی با نامی مستعار برای تشیع اثنی عشری».

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات