- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 165300 - 111/2
- وزن: 0.50kg
بهشت سخن
نویسنده: مهدی حمیدی شیرازی
ناشر: مولف
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 216
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1334 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت ؛ درحد نو _ نو ؛ لبه عطف و صفحه اول کتاب زدگی دارد
مروری بر کتاب
جلد اول ؛ گزیده آثار و نقد اشعار و شرح احوال شعرای پنج قرن اول
این کتاب شامل گزیده آثار و شرح احوال و توضیح سبک و روش گویندگان و نویسندگانی است که در فاصله قرن اول تا پنجم هجری نوشتهها یا گفتههای باارزشی از خود به زبان فارسی بر جای گذاشتهاند.مجلد اول از این مجموعه ، دربرگیرنده آثار و شرح احوال و نقد اشعار شاعران قرن اول تا پنجم هجری است. این کتاب با بررسی شعر و زندگی حنظله باد غیسی آغاز شده و با ناصرخسرو به پایان رسیده است.
مهدی حمیدی شیرازی در سال ۱۲۹۳ در شیراز به دنیا آمد. پدرش سید محمدحسن ثقهالاسلام از بازرگانان معروف شیراز بود که در دورههای اول مجلس شورای ملی، از آن شهر به نمایندگی مجلس انتخاب گردید. مادرش بانو سکینه آغازی ارسنجانی از خاندان ابراهیمی ارسنجان و از زنان دانشمند و تربیتشده و اصیل بود که خود شاعری سخنسنج بهشمار میرفت که اولین مدرسه ی دخترانه را در شیراز با نام «عفتیه» بنا نهاد و زمینه ی تحصیل دختران را ایجاد کرد.
حمیدی پس از اخذ لیسانس به کارمندی اداره فرهنگ درآمد و برای انجام خدمت سربازی به تهران مراجعت کرد و به دانشکده افسری وارد شد و یک سال بعد بادرجه ستوان دومی برای خدمت افسری به شیراز برگشت. او در سال ۱۳۲۵ از دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات فارسی موفق به اخذ دکترا شد سپس و در دانشکده الهیات به تدریس مشغول شد. حمیدی سالها در دانشگاه تهران به تدریس زبان و ادبیات فارسی مشغول بود.
در دهه اول حیات شاعرانه حمیدی در عوالم عاطفی و رویاهای ایام جوانی گذشت بنابراین موضوع شعرش عموماً عشق و غزل بود. در سه مجموعه پرشور و عاطفی وی یعنی شکوفهها، پس از یک سال و اشک معشوق تمایل روشنی به سبک خراسانی نشان دادهاست. اولین مجموعه شعرش را در سال ۱۳۲۱ با عنوان «از یاد رفته» منتشر کرد که تماماً در قالب غزل بود.حمیدی شاعری بود که در جبهه مخالف نیما یوشیج و نوگرایان ایستاد و در پایان سال ۱۳۲۱ دومین دفتر شعرش را به نام «عصیان» به دست چاپ سپرد.
حمیدی در سال ۱۳۲۴ قصیده «مصاحبه با نیما پیشوای نوپردازان» را منتشر کرده بود که در جبهه شعرای کلاسیک و مخالفان نیما یوشیج او را در صف اول قرار داد. او بعد از شهریور ۱۳۲۰ با قصاید حماسیوار پیرامون شرایط نابسامان سیاسی و اجتماعی ایران و در حمله به اشغالگران بیگانه و جداییخواهان آذربایجان، مورد توجه خاص و عام واقع شد و به او لقب «شاعر ملی» داده بودند.
پس از سال ۱۳۲۴ تدریجاً گرایشی به مضامین اجتماعی و وطنی و تاریخی پیدا کرد. از دفترهای شعر این دوره از کار و شاعری حمیدی، مجموعه سالهای سیاه بیشتر حاوی اشعار وطنی، سیاسی و انتقادی و طلسم شکسته شامل اشعار وی است که در شیوههای نو و سرانجام زمزمه بهشت مراحل برتری از پختگی شعر وی را نشان میدهد و او را از استادان شعر در روزگار خود معرفی میکند.
فهرست
حنظله باد غیسی
شهید بلخی
رودکی
عنصری
دقیقی
منیجک ترمذی
منطقی رازی
کسائی مروزی
بشار مرغزی
خبازی رابعه
فردوسی
و...