- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 179568 - 91/5
- وزن: 0.20kg
بهترین اشعار پروین اعتصامی
نویسنده: پروین اعتصامی
ناشر: امروز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 65
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1334 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
رخشنده اعتصامی (۲۵ اسفندِ ۱۲۸۵ – ۱۵ فروردینِ ۱۳۲۰)، معروف به پروین اعتصامی، شاعر ایرانی بود. او بیشتر بهدلیل به کار بردن سبک شعریِ مناظره در شعرهایش معروف است. مضامین و معانی شعرهای او توصیفکنندهٔ دلبستگیِ عمیقش به پدر، استعداد و شوقِ فراوانش به آموختنِ دانش، روحیهٔ ظلمستیزی و مخالفت با ستم و ستمگران، حمایت از حقوقِ زنان و ابراز همدلی و همدردی با محرومان و ستمدیدگان است. او را «مشهورترین شاعر زن ایران» گفتهاند.
مضامین و معانی اشعار پروین، توصیفکنندهٔ دلبستگی عمیق وی نسبت به پدر، استعداد و شوق فراوان او به آموختن علم و دانش، روحیهٔ ظلمستیزی و مخالفت با ستم و ستمگران و حمایت و ابراز همدلی و همدردی با محرومان و ستمدیدگان است.اشعار پروین از حوادث و اتفاقات شخصی و اجتماعی تقریباً خالیاند. البته بهجز قطعهٔ «در تعزیت پدر» که پس از مرگ پدرش سروده، شعری که برای سنگ مزار خود سروده و نیز شعر «نهال آرزو» که برای جشن دانشآموختگی کلاس خود در خرداد ۱۳۰۳ گفتهاست.
در میان اشعار او شعری بتوان صراحتاً به شناخت شخص شاعر کمکی کند، وجود ندارد. شعر پروین از دیدگاه طرز بیان مفاهیم و معانی، بیشتر بهصورت «مناظره» و «سؤال و جواب» مشاهده میشوند. در دیوان او بیش از هفتاد نمونه مناظره آمده که وی را از این لحاظ در میان شاعران فارسی مشهور کردهاست. این مناظرهها نهتنها میان انسانها و جانوران و گیاهان، بلکه میان انواع اشیا از قبیل سوزن و نخ نیز اتفاق میافتد و پروین در بیان مقاصد خود از هنر «شخصیتبخشی» و «تخیل» و «تمثیل»، بسیار استفاده کردهاست.
فهرست
قصیده
آرزو
آئین آینه
از یک غزل
اشک یتیم
سفر اشک
مناظره
و ...