- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 124988 - 94/3
- وزن: 0.40kg
- UPC: 15
بهائیت در ایران
نویسنده: سعید زاهد زاهدی , محمدعلی سلامی
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 320
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 4
کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
بهائى گرى به عنوان يك جنبش اجتماعى در قرن سيزده هجري(نوزده ميلادى)در ايران پا به عرصه وجود گذاشت و به عنوان حركتى عليه سنتهاى دينى و اجتماعى حاكم بر جامعه به حيات خويش ادامه داد.اين جنبش در كنار حكومتهاى استعمارى و در مقابل فرهنگ اصيل ملي- اسلامى قرار گرفت و به عنوان ابزار استعمارگران به كار رفت.از نظر اجتماعى، بروز اين جنبش در ايران زمانى بود كه پس از جنگهاى ايران و روس به علت افزايش تماس با فرهنگ اروپايئ ، نو گرايى افكار بسيارى از متفكرين و نيز عوام را به خود مشغول كرده بود و در نتيجه مخالفت با سنتهاى غلطى نظير استبداد شاهان، زمينه براى ظهور حركتهاى اجتماعى فراهم شده بود.
در چنين شرايطى جنبشهاى اصلاحى چندى در ايران شكل گرفتند و در اين فضا برخى به فكر تغيير فرهنگ ملى حاكم و ايجاد نوآوريهاى مذهبى افتادند.در نتيجه اين طرز تفكربود كه فرقه هايى چون شيخيه و بهائيه در كنار مكاتب سكولار در ايران ظاهر شدند و همواره در مقابل حركتهاى احياگر سنتهاى ملي- دينى ايستادند و حركتهاى سنت شكن را تأييد كردند. با اين طرز فكر كلى، اين فرقه ها، حتى اگر به قول بعضى به وسيله همان استعمارگران به وجود نيامده باشند، آلت دست استعمارگران قرار گرفتند.
براى بيان ضرورت مطالعه جنبشهاى مذهبى ايران از جمله بهائيت ، بايد گفت كه ايدئولوژى نقشى اساسى در ايجاد تشكل هاى سياسى دارد. يكى از مهمترين وجوه تمايز بين گروهها، دسته ها و احزاب سياسى، توجه به مرام يا ايدئولوژى آنان است.
فهرست
پيشگفتار
ايدئولوژى بهائيت
ايدئولوژى شيخيه
پيرامون اصول عقايد شيخيه
ايدئولوژى بابيه
پيرامون اصول عقايد بابيان
گفتار سوم: ايدئولوژى ازليه و بهائيه
نتيجه گيرى
كنشگران بهائيت
بهائى گرى در مشروطه
جنبش شيخيه و بابيه
بهائى گرى در عصر پهلوى
گفتاردوم: دولت و بهائيان
نتيجه
گفتارسوم: ملت و بهائيان
بهائيت و آغاز همكارى با اسرائيل
نتيجه گيرى
بهائيگرى پس از پيروزى انقلاب اسلامى
گفتاردوم: نحوه تعامل جمهورى اسلامى با بهائيان
گفتارسوم: وضعيت بين الملى بهائى گرى
نكته