- موجودی: موجود
- مدل: 190339 - 64/2
- وزن: 0.40kg
به من دروغ نگو !
نویسنده: جان پیلجر
مترجم: خلیل شهابی , میر محمود نبوی
ناشر: اختران - آمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 404
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1397 ~ 1387 - دوره چاپ: 4 ~ 1
مروری بر کتاب
گزارش هایی تاریخ ساز از روزنامه نگاران کاوشگر ؛ پشت پرده مخملین
مجموعه ای ضروری از تاثیرگذارترین نوشتارهای کاوشگرانه ی 60 سال گذشته. تی. دی. آلمن: ژورنالیسمِ حقیقتاً واقعنگر و فارغ از پیشداوری ژورنالیسمی است که نه فقط امر واقع را بهدرستی بیان میکند، بلکه معنا و مفهوم رویدادها را نیز بهدرستی درمییابد. ژورنالیسمی با این ویژگی نه فقط امروز قانعکننده است، که از بوتهی آزمایش زمان نیز با موفقیت به در خواهد آمد؛ و نه فقط "منابع موثق"، که آشکار شدن حقایق طی تاریخ نیز به آن اعتبار میبخشد.
خواندن کتاب جان پیلجر همچون سفری از میان 60 سال تاریخ معاصر جهان است_سفری که با گزارش دلخراشی از کوره های آدم سوزی داخائو در سال 1945 آغاز می شود و با گزارش هایی از جنگ عراق به پایان می رسد. این کتاب بزرگداشتی از گزارش های شجاعانه و اغلب تکان دهنده است و طیفی از بهترین مقالات را پوشش می دهد، از افشاگری های سیمورهرش درباره جنگ ویتنام تا افشاگری های اشلوسر درباره صنعت غذای فوری و مطالب ادوارد سعید فقید درباره اسلام و تروریسم.
«به من دروغ نگو» نه فقط مجموعه ای از گزارش های درخشان، که نیز فراخوانی برای همه ی کسانی است که به دنیایی استوار بر پایه های شرافت و عدالت برای نوع بشرمی اندیشند...
« رزمایش » ، که مستند به پژوهش دقیق در اسناد رسمی است، به عنوان یک فیلم تبلیغاتی ساخته نشده، بلکه هدف از آن ارائه ی بیانیه ای کاملاً مبتنی بر واقعیات است. من فیلم را تماشا کرده ام و می توانم بگویم که با احتیاط و خویشتن داری بسیار تهیه شده است. اما، موضوع در نفسِ خود ضرورتاً هراس انگیز است؛ و نمایش این فیلم در تلویزیون ممکن است بر نگرش عموم نسبت به سیاست بازدارندگیِ اتمی تاثیر اساسی گذارد.
در این میان، من تردید دارم که مسئولیت تصمیم گیری درباره ی نمایش یا عدم نمایشِ این فیلم باید صرفاً به BBC محول شود و به این ترتیب، با موافقت دولت، فیلم « رزمایش » به مدت بیست و یک سال توقیف شد. وقتی فیلم سرانجام به نمایش درآمد، لودویک کندی ( ۸۰) ، مجری استودیو، فقط اعلام کرد که نمایش فیلم در زمان تولید آن « به قدری هولناک و اضطراب آور » می توانست باشد که نمی شد آن را در آن برهه از زمان پخش کرد. و فریب ادامه یافت.
آنچه فیلم واتکینز مطرح می کرد این بود که تعداد پایگاه های اتمی بریتانیا هم نسبت به جمعیت و هم نسبت به وسعت خاکش بیش از هر نقطه ی دیگر جهان است و، بنابراین، خطری را که از این بابت متوجه مردم بریتانیا بود عیان می کرد. این مطلب چنان به طور کامل از مردم پنهان نگه داشته شده بود که پارلمان بین سال های ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۰ حتی یک بار هم موضوع مسابقه ی تسلیحات هسته ای را، که محققاً مبرم ترین و خطرآفرین ترین مسئله در برابر بشریت است، مورد بحث قرار نداد.
به موازاتِ این سکوتِ پارلمان، در رسانه ها هم، با حمایت سیستم فشار و نفوذ ( Lobby System ) ، سکوت حکم فرما بود. یا روزنامه نگاران را از اصل موضوع منحرف کرده بودند یا طی نشست های مطبوعاتی به طور تمام و کمال دروغ تحویل آنها می دادند. وزارت دفاع اظهار می داشت که دوازده پایگاه هسته ای وجود دارد، « و نه بیشتر » . این ادعا تا سال ۱۹۸۰ به چالش کشیده نشد. دانکن کمپل ( ۸۱) ، روزنامه نگار مجله ی New Statesman، در آن سال افشا کرد که بریتانیا میزبانِ یکصد و سی و پنج پایگاه است که تک تک آنها ممکن است آماج حملات شوروی قرار گیرد.
فهرست
• داخائو
• طاعون اتمی
• قتل عام در مای لای
• پیش نویس طرحی برای سلطه ی جهانی
• جنگ آرام
• اسناد تیمور
• تروریست ها
• و...