- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 154004 - 63/1
- وزن: 0.30kg
به شاعر
نویسنده: ثمیلا امیر ابراهیمی
ناشر: مولف
زبان کتاب: فارسی - انگلیسی
تعداد صفحه: 54
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور - رنگی - گلاسه
«ثمیلا امیر ابراهیمی» متولد سال 1329 خورشیدی و از هنرمندان معاصر ایران است. او دانشآموختة رشتة حقوق سیاسی میباشد و به گفتة خود هیچگونه تحصیلات آکادمیک در حوزة نقاشی ندارد. وی اولین نمایشگاه نقاشی خود را در سال 1351 در «خانة آفتاب» برگزار کرد. مجموعة حاضر، حاوی نقاشیهای امیر ابراهیمی در فاصلة سالهای 1346 تا 1352 خورشیدی و موضوع آثار چهرههای افراد در حالتهای مختلف است. در این آثار از رنگ و روغن و گواش استفاده شده است. مطالب کتاب و همچنین توضیح کنار آثار نیز به دو زبان فارسی و انگلیسی به چاپ رسیده است.
امیر ابراهیمی کار بر روی نقش مایههای باستانی ایران را به صورت جدی از سال 1369 آغاز کرده است و بعد از چند سفر به مناطق عشایر نشین ایران به جستجوی نقوش از اشیاء کاربردی و تزئینی اقوام کوچ نشین پرداخت. این هنرمند نقاش از سویی پژوهشهای باستان شناسی را با رجوع به گنجینه موزه ای ایران و فرانسه ادامه داد و سرانجام در سال 72 اولین دوره از این نقش مایهها که تعداد آن 30 عدد بود را با تکنیکهای چاپ دستی که حکاکی روی چوب و فلز بود به پایان رساند و به نمایش در آورد.
او بعد از این هم نمایشگاهی در دهه هشتاد از این نقش مایهها برگزار کرد اما با اضافه کردن هشت نقش مایه جدید به این مجموعه امیر ابراهیمی در نمایشگاه "باستانیها" که در گالری ویستا به نمایش در آورده است نمای کاملی و جامعی از فعالیت خود بر روی نقش مایههای باستانی ایران را به تماشا در آورده است.
او میگوید:«این نقوش که در فاصله 5000 تا 1000 سال پیش از تاریخ ، به دست هنرمندان ناشناخته آن دوران بر روی ظروف سفالی و اشیاء کاربردی و مهرهای استوانه ای ترسیم شدهاند با زبان تصویری ساده و شکیل خود گزارشی بصری از زندگی انسان پیش تاریخی ساکن فلات ایران بدست میدهند.»
امیرابراهیمی معتقد است:«جدا از ارزش ملی و تاریخی نقش مایههای باستانی ایران ، زبان چکیده و گرافیکی این نقوش چنان سادگی ، زیبایی و قدرتی دارد که با نگاهی امروزی میتوان آنها را تصاویری"مدرن" تلقی کرد.باز آفرینی این یادگاریهای کهن با شیوههای مختلف چاپ دستی ، ویژگیهای بیان گرایانه و هنری آنها را از وجه تزیینی و کاربردیشان متمایز میکند و میراث ایران باستان را هم چون آثار هنری مستقل و بی زمان در زندگی کنونی ما جاری میسازد.»
ثمیلا امیرابراهیمی در کنار این نمایشگاه که در آن 37 چاپ دستی و کلاژ ، 32 مجسمه و 13 مونوپرینت را به نمایش در آورده است ، کتابی هم با عنوان "باستانیها" در 104 صفحه و به دوزبان فارسی و انگلیسی منتشر کرده است.
در این کتاب که به کوشش گالری ویستا منتشر شده است "هنریک مجنونیان" مقدمه ای نوشته که در آن به رابطه زبان علمی و هنری و کشف آن در نقش مایههای باستانی و آثار امیرابراهیمی پرداخته است.امیرابراهیمی در این کتاب سیر حرکتی خود در ترسیم این نقش مایهها و مجسمههایش را به صورت تصویری مدون کرده است