- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 140820 - 83/4
- وزن: 0.60kg
بنیادگرایی یهودی و ساختار سیاسی اسرائیل
نویسنده: جلال درخشه , سید محمدمهدی حسینی فائق
ناشر: دانشگاه امام صادق(ع)
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 312
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
سرگردانی میان بازگشت و تبعید
بنیادگرایی، از مفاهیم مناقشهبرانگیز و پُر چالش در دنیای معاصر بهشمار میرود و به سبب گسترش فعالیت برخی گروههای تندرو (که گاه در رسانهها از آنها بهعنوان بنیادگرا یاد میشوند) در کانون توجه رسانهای و تحقیقاتی قرار دارد. هر چند امروزه مسئله بنیادگرایی و مباحث مرتبط با آن، در دایره مسائل عصر جدید قرار داده میشود و آن را پدیدهای مدرن قلمداد میکنند، اما باید توجه داشت که، حداقل بنیادگرایی ـ از حیث نظری ـ پیشینه بسیار قدیم در تاریخ اندیشه بشری دارد، به نحوی که میتوان ریشههای آن را در جهان کهن تا جهان جدید جستوجو نمود.
در عین حال باید تأکید نمود که امروزه ما شاهد کاربرد واژه بنیادگرایی در حوزههای مختلف (اعم از سیاسی، اقتصادی و دینی) هستیم و شمولیت گسترده آن، در کنار دلالت معنایی موسعش، امکان پژوهش درباره آن را با دشواریهایی توأم کرده است. با توجه به اینکه پژوهش حاضر در پارادایم کلان علومسیاسی انجام میشود، پیش از هر چیز دیگر باید معنا و مفهوم کلی بنیادگرایی در این حوزه معنایی مورد بررسی قرار گیرد و سپس؛ بنیادگرایی یهودی بهعنوان گونهای از بنیادگرایی دینی توضیح داده شود.
در این کتاب بیان می شود که بنیادگرایی یهودی امروزه در سه گونه اصلی در ساختار سیاسی- اجتماعی اسرائیل حضور دارد، که عبارت اند از بنیادگرایی منفعل، بنیادگرایی عمل گرا و بنیادگرایی موعودباور. نکته قابل تأمل در همه انواع یاد شده، این است که تمامی آنان ریشه های خود را در کتاب و منابع مقدس یهود می دانند و دارای اهداف غایی یکسانی هستند، اما از حیث انتخاب ابزار و راهبرد اختلافاتی دارند.
مبنای اصلی این اختلاف نیز ریشه در تفسیر این آموزه دینی دارد که یهودیت در دوران تبعید است یا رستگاری. بنیادگرایان امروزه می کوشند با استفاده از ابزارهای حزبی، حضور فعالی در عرصه سیاست داشته باشند و اهداف خود را پیگیری کنند