- موجودی: موجود
- مدل: 194925 - 78/5
- وزن: 0.30kg
بن در جهان
نویسنده: دوریس لسینگ
مترجم: مهدی غبرایی
ناشر: ثالث
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 184
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
برنامه ریچارد برای سرگرم کردن بن، در واقع بهخاطر خودش بود به همین دلیل ماشینی کرایه کرد تا بن را به تپههای پشت نیس ببرد اما بن مریض بود. هنگامی که به یک میدانگاهی کوچک زیبا یا یک رستوران رسیدند او میلی به بیرون نشستن نداشت؛ دنبال سایهای میگشت و حتی آنجا هم تمام مدت چشمش را بسته نگه میداشت...
داستان کتاب ؛ روایت ماجراهای بن لووات ناکودک رمان "فرزند پنجم" است که به انسانهای اولیه میماند و در کودکی، خانواده را به عنوان کانونی تجربه میکند که تبلور عداوت، دافعه و کمالگرایی علیه اوست. حال در بزرگسالی، بن دنیایی را تجربه میکند که بهرغم مدرن بودن، دنیایی غیرعادی است.
منتقدان این رمان را تفسیر کنایه آمیز و اثر گذار "تفاوت" دانستهاند که به تنهایی رمانی کامل محسوب میشود. با این حال آنان که مجذوب "فرزند پنجم" شدهاند چیز آشنایی در این رمان مییابند که به شکل هیجانآوری غیرمنتظره است؛ کودک غولآسای آن رمان که عواطفی آشنا دارد و قدرت تکلم یافته است.
"بن در جهان" رمانی فراگیر و قدرتمند از نظر موضوعات انسانی و احساسی است. لسینگ هیولایی آفریده است که نهتنها میل انسان به تعلق داشتن را به نمایش میگذارد بلکه ما را وادار میکند به او عشق بورزیم.
«بن در جهان» روایت هراس بشر است از هر آنچه تفسیرناپذیر و عجیب است. هر چیزی که علم و عقل مدرن توان توضیح و تفسیر آن را ندارند. رمان در عین سادگی، عمیق است و البته غمانگیز. لسینگ روایت داستان بن را بهانهای کرده است برای نقل زندگی بیخانمانها، جانیان، ساکنان حلبیآبادها و زاغهنشینها و حاشیهنشینانی که از قضا بیشتر از همه با «بن» هم دردی میکنند و درکش میکنند.
رمان بهانهای است برای نقد دنیای علم زده و عقل مدرن. روایتی است از هرآنچه دنیای مدرن و زرق و برقش سعی در فراموش کردن و ندیده گرفتنشان دارد. به یک معنا «دوریس لسینگ» در «بن در جهان» سعی دارد زندگی امروزی و انسان بودن را بیان کند.