- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 196222 - 34/2
- وزن: 0.20kg
بلوم فلد مجردی میان سال
نویسنده: فرانتس کافکا
مترجم: کامل روزدار
ناشر: اشاره
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 88
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
با نقد و تفسیر
کافکا این اثر را بین هشت فوریه و آوریل سال ۱۹۱۵ میلادی به رشته تحریر در آورد. عنوان این داستان از ماکس برود دوست کافکا است. مامس برود این داستان را در سال ۱۹۳۶ منتشر کرد. متن داستان طوری تنظیم شده که انتقادی به زندگی فردی و اجتماعی و نیز به سبک و شیوه زندگی متداول امروزی باشد. این داستان از دو بخش تشکیل شده است ؛ از سویی بلوم فلد و زندگی خصوصی او را توصیف میکند و از سویی دیگر محیط و شرایط کارش را.
بلوم فلد از بسیاری جهات شباهت به قهرمانان داستانهای دیگر کافکا دارد : او با احساس وظیفهشناسی کار خود را انجام میدهد و در آپارتمانی محقر در تنهایی و عزلت به سر میبرد و زندگی یکنواختی دارد. تفکرات او اکثراً در مورد کارش که مورد تقدیر قرار نمیگیرد و به طور کلی در حول و حوش زندگی یکنواخت خویش است. افزون بر این اندیشههای او در مورد تدابیری برای رهایی از تنهایی نشان میدهند که طرز تفکر و دید او در مورد زندگی ناگزیر به تنهایی او منجر میشود.
یکی از نکات مهم این داستان این است که نقشههای او برای رهایی از تنهایی و سپس تفکراتش در مورد چشمپوشی از داشتن یک همدم و حیوان خانگی با پیداشدن سروکلۀ توپها به طور اسرارآمیزی در ارتباط قرار دارند. متن این داستان چند معضل اجتماعی را مورد بررسی قرار میدهد. در وهلۀ اول موضوع شخص «مجردی» مطرح است که تمام عمر مجرد و تنها باقی میماند.
قهرمان داستان تمامی کوشش خود را به کار میبرد تا مجردبودن خود را پنهان نگهدارد و بدین ترتیب بتواند به مثابۀ یک مجرد میانسال حتی الامکان بدون آنکه جلب توجهی بکند، به زندگی خود ادامه دهد. اما او به دلیل تنهایی خود مثلاً به این جهت شرمگین نیست که آرزوی زن و بچه را در سر دارد، بلکه فقط به این علت که جامعه ظاهراً ارزشی برای افراد مجرد قایل نیست ...