- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183763 - 110/5
- وزن: 1.00kg
بزم آوردی دیگر
نویسنده: عباس زریاب
ناشر: مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 480
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور
این مجموعه، شامل منتخبی از مقالات تحقیقی، چند مقاله کتاب شناسی، یک رساله درباره ساسانیان، یک سخنرانی، دو مصاحبه، دو مقاله در احوال دانشمندان و برخی نامه های پژوهشگر و استاد برجسته تاریخ و فرهنگ ایران، «عباس زریاب خویی» است. یادداشتی در رثای استاد به قلم زنده یاد، «احمد تفضلی» و هم چنین زندگینامه خود نوشت استاد، به این مجموعه اضافه شده است.
دکتر عباس زریاب خویی در سال 1298 ش در خوی به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در خوی گذراند و چون امکان ادامۀ تحصیل در آنجا وجود نداشت، نزد یکی از روحانیون شهر به نام شیخ صادق فراخی به یادگیری صرف و نحو عربی و علوم حوزوی پرداخت. وی در سال 1316 به قم رفت و نزد علمای طراز اول از جمله "استاد محقق داماد، خوانساری، کوهکمرهای و..." به تحصیل مشغول شد و پس از پایان تحصیلات به خوی بازگشت. ولی همزمان با قضیۀ پیشهوری مجبور به ترک آنجا شد و به تهران آمد و پس از مدتی به کار در کتابخانۀ مجلس شورای ملی پرداخت و لیسانس خود را از دانشکدۀ الهیات دانشگاه تهران گرفت.
خویی در سال 1334 برای ادامۀ تحصیل به آلمان رفت و در رشتۀ تاریخ و فلسفه تحصیل کرده، به اخذ درجۀ دکترا نایل شد. او در سال 1343 به ایران بازگشت و در دانشگاه تهران مشغول به تدریس شد. دکتر زریاب پس از انقلاب اسلامی و برکناری از کار دانشگاهی مورد بیمهری قرار گرفت ولی پس از مدتی به دعوت دکتر مهدی محقق به بنیاد دایرهالمعارف اسلامی پیوست و در آن به تالیف مقالات علمی در زمینۀ تاریخ، فرهنگ، فلسفه و تاریخ اسلام پرداخت.
وی همچنین با دایرهالمعارف تشیع و مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی، که زیر نظر سید کاظم موسوی بجنوردی اداره میشود، همکاری نزدیک داشت. خویی سرانجام در روز 14 بهمن 1373 در تهران درگذشت. او از افتخارات تاریخ ایران در دوران معاصر به شمار میآید.
فهرست
در رثای استاد دکتر عباس زریاب خویی/احمد تفضلی
ساسانیان
افسانه فتح الحضر در منابع عربی و شاهنامه
سازمان اداری ایران در زمان حکومت ایلخانان
سه نکته درباره رشید الدین فضل الله
داستان کشته شدن مجد الدین بغدادی
فردوسی و طبری
قصیده ای از ابن سینا
صاحب بن عباد در نظر یک مخالف
نظریاتی درباره وضع لغات علمی و فرهنگی
یک مناظره درباره احکام نجومی
درباره دکتر محمد معین
زندگانی من