- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 159385 - 95/3
- وزن: 0.30kg
برگزیده مقالات والتر بنیامین
نویسنده: والتر بنیامین
مترجم: رویا منجم
ناشر: علم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 240
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
مجموعه مقالات
والتر بنجامین (بنیامین) یکی از نوآورترین منتقدان فرهنگی سدهی بیستم بود. اهمیت پیشگویانهی اندیشههایش هر چه بیشتر میگذرد بیشتر روشن میشود و هر روز فیلسوفان و نظریهپردازان و دانشپژوهان بیشتری روی آنها کار میکنند. این گزیدهای از پرنفوذترین نوشتههای اوست: کار هنری در دوران بازتولید مکانیکی، کارو تکلیف هنرمند، نقد خشونت، دربارهی مفهوم تاریخ، گذرگاههای طاقی (پاریس در سدهی نوزدهم) و در آخر، مقالهای از پژوهشگری جوان که به کارهای ادبی بنجامین هم اشاراتی دارد.
کتاب والتر بنیامین (زندگی، آثار، تأثیرات) از سلسلهتکنگاریهایی است که اخیراً زیر عنوان زندگینامههای پایه توسط انتشارات زورکامپ آلمان به چاپ رسیده است. این کتاب، همانطور که از عنوان فرعیاش برمیآید، در سه بخش تدوین شده است: بخش اول زندگینامهی بنیامین است که بهاختصار وقایع زندگى او را از تولد تا مرگ دربرمیگیرد. در بخش دوم، نویسنده به مضامین اصلی آثار بنیامین اشاره میکند و از آنها چکیدهای به دست میدهد. در بخش سوم، مؤلف به ارزیابی چگونگی تأثیرات آثار بنیامین در سیر تاریخی خود میپردازد و ادعاى گمنامى بنیامین در زمان حیاتش را به چالش میکشد. علاوه بر این سه بخش اصلی در کتاب یادداشتی کوتاه دربارهی بنیامین و کتابنامه و گاهشمار زندگی او نیز وجود دارد.
اندیشهى بنیامین معطوف به جوانب مشخص زندگى و تاریخ بودند، بطوریکه این اندیشه با عزیمت از جزء، پدیدههاى بزرگ تاریخى را در بر مىگرفت. در پس این اندیشه یک فلسفهى تاریخ دیالکتیکى ماتریالیستى نهفته بود، زیرا که بنیامین از اواسط دههى بیست میلادى به نگرش مارکسیستى روى آورد.
از همان آغاز تحصیل دانشگاهی بنیامین با نگاهی انتقادی به نظام آموزشی دانشگاهی می نگریست. این آگاهی سنجشگر وی از دوره ی مدرسه نسبت به نظام سلسله مراتبی معمول میان دانش آموز و معلم شکل گرفت؛ نظامی که خودویژه ی فرهنگ و تربیت پروسی حاکم بر جامعه ی آن روز بود.
بنیامین از ۱۹۰۴ تا ۱۹۰۷ را در خوابگاه پرورشی «هاوبیندا» (Haubinda) بسر برد، جایی که رابطه ای برابرحقوق میان دانش آموز و معلم برقرار بود. در اینجا بود که وی با «گوستاو وینِکِن» (Gustav Wyneken)، معلم علوم تربیتی آشنا می شود که تأثیری ژرف و درازمدت بر بنیامین جوان می گذارد. همین فرد مشوق بنیامین در فعالیت های آتی اش با جنبش جوانان می شود. میان سال های ۱۹۱۲ تا ۱۹۱۴ بنیامین بعنوان هوادار «گوستاو وینِکِن» خواستار یک اصلاحات گسترده ی در عرصه ی آموزش و پرورش می شود و در ارتباط با جنبش اصلاح مدارس با نشریه ی «Anfang» (”آغاز”) شروع به همکاری می کند. ولی وی پیش از آن نخستین اشعار و مقالات خود را در همین نشریه انتشار داده بود. در همین زمان بنیامین به ابتکار خود محل تجمع و بحث و گفتگویی را بنام «Sprechsaal» را بنا می نهد...
فهرست
کار هنر در دوران بازتولید مکانیکی
رسالههایی در باب مفهوم تاریخ
نقد خشونت
درباره مفهوم تاریخ
پاریس در قرن نوزدهم
بیان تاریخی گذشته والتر بنجامین
و ...