- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 138757 - 68/3
- وزن: 0.43kg
برچیدن امپراتوری آخرین امید امریکا
نویسنده: چالمرز جانسون
مترجم: خسرو کلانتری
ناشر: مهر ویستا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 266
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نویسنده در كتاب برچيدن امپراتوري، آخرين اميد امريكا سياست حكومت امريكا را در زمينه داخلي و در مناسبات خارجي مورد بررسي و نقد قرار ميدهد. او با استناد به گنجينهاي از اسناد معتبر امريكا را در مسير سقوطي اجتنابناپذير ارزيابي ميكند. وي از زاويهاي ميهنپرستانه ــ بهعنوان استاد پژوهشگر خودي، و نه منتقدي خارج از نظام ــ اين سقوط را هشدار ميدهد و براي اجتناب از آن راه چاره ارائه ميكند.
جانسون سياست خارجي امريكا را سياستي امپرياليستي ميداند كه به گونهاي روزافزون بر مليتاريسم و سلطهگري بر جهان متكي است. اين سلطه از طريق ايجاد پايگاههاي نظامي در سراسر گيتي اعمال ميشود و حفظ و گسترش آن نيازمند ايجاد و حفظ حكومتهاي دست نشانده و يا دنبالهرو در سراسر جهان است. مداخله در انتخابات آزاد، سرنگوني حكومتهاي مردمي از طريق كودتاهاي نظامي، تحميل سرمايهداري بر كشورهاي مطيع، حمايت از تروريسم دولتي، قتل، آدمربايي و شكنجه در زندانهاي مخفي سيا، همه منجر به واكنشي در جهان شده است كه بارزترين نمونهي آن در يازدهم سپتامبر نمايان شد.
این میلیتاریسم و گسترش پایگاهی بر مجتمع نظامی ـ صنعتی اتکا دارد که اقتصاد امریکا را به سوی اقتصادی جنگی و صنعت کشور را به سوی صنعتی نظامی سوق می دهد. با نام خصوصی سازی، شرکت ها و منافع خصوصی خدمات عمومی و وظایف دولت را در دست می گیرند و مدیران آن ها که منتخب مردم نیستند بر بخش افزاینده ای از بودجه ی کشور مسلط می شوند. با به کارگیری شیوه های مختلف، انتخابات آزاد از محتوا تهی می گردد و نمایندگان کنگره در خدمت منافع مجتمع نظامی ـ صنعتی به تصویب کنندگان بودجه های کلان خرید سلاح بدل می شوند. سیاست امپریالیستی در خارج از امریکا، نهادهای دموکراتیک را در داخل تضعیف می کند و دموکراسی را مورد تهدید قرار می دهد.