- موجودی: موجود
- مدل: 199966 - 99/1
- وزن: 0.50kg
بررسی تغییر ایدئولوژی سازمان مجاهدین خلق ایران در سال 1354 ه ش
نویسنده: مظفر مهرآبادی
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 444
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور - اسناد
در اواخر دهه 40 ، گروه های مبارز در ایران کم کم به سوی تشکیل گروه های چریکی برای مبارزات مسلحانه گرایش یافتند. در این میان سازمان مجاهدین خلق توسط عده ای از جوانان دانشجو تشکیل گردید. اعضای این سازمان که با هواداری از نهضت آزادی فعالیتهایی در دانشگاه داشتند، چون رهبران نهضت آزادی را به اندازه کافی انقلابی نیافتند، دست به تشکیل سازمان مجاهدین زدند.
رهبران این سازمان که بیشتر آنان در خانواده هایی مذهبی رشد یافته بودند، در اثر تاثیر پذیری از تفکر انقلابی مارکسیسم و جدا شدن از مرجعیت دینی به تدریج به سوی مکتب مارکسیسم گرایش یافته و در نهایت در سال 1354 رسماً مارکسیست بودن خود را اعلام نمود.
نگارنده در این تحقیق اشاره به پارهای اسناد، خاطرات و روایت اعضای سابق سازمان مجاهدین، چگونگی تبدیل و استحالهی سازمان را با روش تاریخ شفاهی، بررسی و تحلیل میکند. در کتاب آمده است: "بنیانگذاران سازمان مجاهدین خلق، دانشجویان جوانی بودند که با هواداری از نهضت آزادی در دانشگاهها فعالیت میکردند، اما چون رهبران آنها را به اندازهی کافی انقلابی نیافتند، دست به تشکیل این گروه زدند تا به زعم خود مبارزه با رژیم پهلوی را از رخوت و سستی که به آن دچار شده بود، بیرون آورند.
با نگاهی به افکار و دیدگاههای بنیانگذاران سازمان، مانند حنیف نژاد، بدیع زادگان و افرادی از این قبیل معلوم میگردد که اگر چه آنها برخاسته از خانوادههای مذهبی بوده و مایههای دینی داشتند، اما به شدت از جریان چپ و به اصطلاح مارکسیستی تاثیر پذیرفته بودند، یا حداقل میان اسلام و مارکسیسم، هیچ گونه تناقض و اختلاف بخصوص در مسائل اجتماعی و اقتصادی نمییافتند. آنان ضمن مطالعهی قرآن و نهجالبلاغه، آثار مارکس، لنین و مائو را با حرارت و علاقه مطالعه میکردند، حتی روشهای سیاسی را به عنوان شیوهی مبارزه سخت میستودند...
کتاب حاضر با تکیه بر اسناد، خاطرات و روایت اعضای سابق سازمان مجاهدین، چگونگی تبدیل و استحاله این سازمان را با روش تاریخ شفاهی مورد پژوهش قرار داده است.