- موجودی: موجود
- مدل: 195119 - 67/4
- وزن: 0.40kg
بررسی افکار و آثار سه زن دگراندیش معاصر
نویسنده: علی خداجو
ناشر: هدایت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 261
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1387- دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
پروین اعتصامی , فروغ فرخزاد , سیمین بهبهانی
آغاز جنبش فمنیستی زنان در ایران، مصادف با سال های انقلاب مشروطه و دوره پهلوی اول است. زنان روشنفکر اهل قلم ایران، با تأسیس مدارس دخترانه و انجمن های زنان و نشر نشریات ویژه بانوان نخستین گام های خود را به سوی آزادی جامعه زنان برداشتند. البته نادیده نباید انگاشت که عده ای از ایشان با سروده های خود در این دوران پیشگام آزادیخواهی و استیفای حقوق زنان بودند.
در میان شاعران نام آَشنای این دوران، پروین اعتصامی از جمله بهترین هاست. وی که از مرتبه ای بالا در شاعری برخوردار است، اشعاری در حمایت از حقوق زنان و حفظ حرمت و اهمیت ایشان سروده است. دیوان این بانوی شعر ایران مملو از اشعاری است که در آن همواره به طرفداری از زنان و دختران و مادران پرداخته و گاه در اشعاری برعلیه نظام مردسالار حاکم قدعلم کرده است. موضوع بسیاری از این اشعار اعتراضات انتقادی وی بر جامعه زنان و نظام حکومتی مردانه ایران است.شعر زیر من جمله اشعار گم شده شاعر برجسته ایران پروین است که در میان اوراق زرد و کهنه مجله عالم نسوان بازیافته شد.
جنبه اجتماعی و سیاسی نیرومندی که در آثار بعد از انقلاب خانم بهبهانی میبینیم در شعر هیچ کدام از شاعران زن در طول تاریخ وجود ندارد، حتا در شعر فروغ فرخزاد. با اینکه شعر فروغ هم دارای رگههای اجتماعی است از این لحاظ به پای شعر خانم سیمین بهبهانی نمیرسد. پروین اعتصامی نیز فرق مشخصی با سیمین دارد و آن تفاوت این است که معمولا در شعر پروین مسائل به صورت سنتی و در قالب تمثیلات سنتی عرضه میشود، در حالیکه بیان سیمین بهبهانی بیان کاملا تازهای است. سیمین بهبهانی زبان نیرومندی دارد که همه قدرت زبان کلاسیک در آن دیده میشود و در عین حال زبان دشوار یا بدگواری نیست. زبان شعر سیمین بهبهانی زبانی کاملا جاافتاده است. زبان ادبی پخته و در عین حال فخیم را باید از مختصات شعر خانم سیمین بهبهانی دانست.