- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 143237 - 20/3
- وزن: 0.30kg
بررسی ادبیات کودکان
نویسنده: فرخ صادقی
ناشر: رز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 195
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو
مروری بر کتاب
فرخ صادقی در زمینه ی ادبیات کودکان بیش از ۲۰ عنوان کتاب و مقاله منتشر کرده است که برخی از آنها عبارتند از: تالیف کتاب خرافات: یک مقاله برای کودکان و نوجوانان و بنفشه زاران (۱۳۵۵)، گردآوری و ترجمه ی مجموعه داستان های محلی برای کودکان (۱۳۴۷) و سلسله مقاله های بررسی ادبیات کودک در روزنامه ی کیهان.
صادقی از راه خواندن پیوسته کتاب ها و مقاله های مربوط به ادبیات کودکان، همواره در جریان رخدادهای این گستره ی ادبی قرار داشت و به همین سبب، افزون بر نگارش کتاب، کتاب های ادبی ویژه ی کودکان را نیز نقد می کرد. صادقی از سال های ۱۳۵۱ - ۱۳۵۲ به گروه بررسی کتاب، شورای کتاب کودک پیوست. او یکی از آموزشگران ادبیات کودکان در دوره های کتابداری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز بود. صادقی با پخش کتاب میان فرزندان خانواده های پیرامون خود، همزمان، به ترویج کتابخوانی نیز می پرداخت.
کتابهای داستانی، یکی از مهمترین نوع از کتابهای کودکان و نوجوانان و مؤثرترین آنها در روح و فکر فرزندان به شمار میآیند. کودکان و نوجوانان از طریق داستانها با محیط پیرامون خود آشنا میشوند و هر داستان میتواند فضایی را به وجود آورد که او، هنگام رویارویی با نمونههای واقعی، رفتار و واکنش مناسبی از خود نشان دهد. بررسی و تحلیل داستانهای کودکان و نوجوانان، موجب شناخت نقاط قوّت و ضعف این آثار میشود و راهکارهای تازهای را در اختیار نویسندگان و پژوهشگران این حوزه قرار میدهد.
نویسندگان دوره اول (1340 تا 1357هـ .ش) اعتقادات سیاسی و انقلابی خود را در قالب داستانهای نمادین ابراز کردهاند, آثار داستانی آنها استعاری و رمزی است, آثار ترجمهای در این دوره، سیر افزایشی داشته است, داستانهای واقعی کاهش یافته و در مقابل، بر تعدادافسانهها افزوده شده است, زبان و نثر نامناسب است, تعداد آثار مناسب کم است, نویسندگان در دوره اول، مثبتگرا هستند و امید به بهتر شدن اوضاع دارند و خوانندگان را به اصلاح شرایط خود و جامعه به پشتوانه اتحاد و دانایی، تشویق میکنند و زبان این داستانها، تحت تأثیر اوضاع سیاسی آن زمان است و در عین روان بودن و سادگی، نمادین است و در نتیجه، ذهن کودک را به فعالیت وا میدارد...