- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 150935 - 114/4
- وزن: 0.20kg
بردگی
نویسنده: موریس لانژله
مترجم: حبیب الله فضل اللهی
ناشر: سازمان نشر فرهنگ انسانی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 152
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
بنابر اسناد موجود، غیر از برخی سوداگران عرب، که با استفاده از اختلافات قبیلهای موجود در آفریقا به خریداری بردگان از این منطقه اقدام میکردند، کشتیهای تجاری اروپا و به خصوص انگلستان، فرانسه و هلند نقش مهمی در این تجارت پر سود داشتند.
در قرن نوزدهم، بیشتر بردگان را از آفریقا و به خصوص زنگبار یا حبشه به خلیج فارس میآوردند. از تعداد بردگانی که از این طریق وارد خلیج فارس میشد، اطلاع دقیقی در دست نیست. منابع انگلیسی تعداد آنان را در نیمه اول قرن 19م قریب بیست هزار نفر میدانند. در سال 1811م کاپیتان توماس اسمی، که برای بررسی سواحل آفریقا به این مناطق رفته بود، گزارش داد: صادرات سالانه برده به هند و خلیج فارس ده هزار نفر است.
البته خود بر حدسی بودن این ارقام تأکید کرده است. هم او در سال 1844م گزارش داد که نیمی از جمعیت زنگبار را بردگان تشکیل میدهند. منابع انگلیسی در سال 1842م تعداد بردگان وارد شده به سواحل ایران را 1800 تن نوشتهاند. در همین سال، 300 برده به بوشهر وارد شد که بیشتر آنها به عثمانی انتقال داده شدند. در سال 1847م از مجموع 1150 برده وارد شده به بوشهر،1100 نفر آفریقایی و بقیه حبشی بودند. هر برده ارزش خاص خود را داشت.
فهرست
• فصل اول: بردگی با زندگی مشترک
• فصل دوم: انسان به منزله چارپا
• فصل سوم: بهره برداری از بردگان
• فصل چهارم: محل گله های برده و آوردنشان به شهرها
• و ...