- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163308 - 74/3
- وزن: 0.50kg
برخورد تمدنها
نویسنده: ادوارد سعید
مترجم: عبدالرحیم گواهی
ناشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 339
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
غرب و اسلام
در این کتاب سعی شده تا روابط جدید جهان اسلام، اعراب و مشرق زمین، از یک طرف، با غرب، فرانسه، بریتانیا، و بویژه ایالات متحده آمریکا از طرف دیگر مورد بررسی واقع شود. کتاب حاضر مراحل گوناگون این رابطه را از زمان هجوم ناپلئون به مصر تا دوره اصلی مانور قدرت های استعماری و در آخر ظهور شرق شناسی جدید در اروپا در خلال قرن نوزدهم ، تا پایان سلطه و استیلای استعماری انگلیس و فرانسه بر مشرق زمین پس از جنگ جهانی دوم و ظهور سلطه امریکا از آن زمان به بعد را پیگیری می کند...
جوهره بينش هانتينگتون، تصوري از مفهوم درگيري و برخورد بيوقفه است، که به سهو دوست دارم سخنم را درباره کتابي آغاز کنم که آقاي ساموئل هانتينگتون، تحت عنوان «برخورد تمدنها و ظهور نظام جهان» نوشته است. جمله نخست كتاب گفته است كه «سياست جهان وارد مرحله جديدي ميشود.
منظور هانتينگتون از بيان اينکه در دنياي کنوني سياست پا به عرصه جديدي گذاشته، آن بوده که به رغم اينکه در روزگار اخير، مناقشات دنياي معاصر غالبا ميان مکاتب ايدئولوژيک صورت گرفته است، دستهبندي خطرآفرين دنيا به جهان اول، دوم و سوم، نوع جديدي از سياست است که به تشخيص او منجر به بروز مناقشه ميان تمدنهاي مختلف و ظاهرا در حال تعارض خواهد شد.
هانتينگتون ميگويد که «مسأله فرهنگي، موجب تعارض شديد ميان انسانها و نيز منشأ اصلي اختلافات خواهد بود و برخورد تمدنهاست كه بر سياست جهاني تسلط خواهد داشت.» هانتينگتون، بيشتر وقتش را صرف انجام دو کار ميکند: گفتوگو پيرامون اختلافات پنهاني يا آشکار و گفتوگو ميان آن چيزي که از يک طرف جهان غرب و از سوي ديگر تمدنهاي اسلامي و کنفسيوسي مينامد. هانتينگتون، نگاه بسيارخصمانهاي نسبت به اسلام در مقايسه با ديگر تمدنها دارد.
همچنانکه در كتاب خود مينويسد؛ از زمان پايان جنگ سرد، تلاشهاي متعدد خردمندانه و سياسي به منظور ترسيم موقعيت جهان صورت گرفته است. در همين چارچوب است نظريه فرانسيس فوکوياما، که درباره پايان تاريخ ارائه شده است. پايان تاريخي که به واقع هيچکس درباره آن سخني نگفت تا آنجا که حقيقتا به پايان کار فوکوياما تبديل شد. اما جوهره بينش هانتينگتون، تصوري از مفهوم درگيري و برخورد بيوقفه است، که به سهولت در فضاي سياسي فرو ميرود. آن هم فضايي سياسي که توسط جنگ بيوقفه عقايد و نيز ارزشهاي مجسم شده در جنگ سرد تهي شده است. بنابراين نادرست نيست كه بگويم آنچه که هانتينگتون بر آن تاكيد ميكند گزارشي بازيابي شده از مفهوم جنگ سرد است.
فهرست
اسلام به عنوان خبر
داستان ایران
دانش و قدرت