- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163165 - 53/2
- وزن: 0.90kg
بر ساحل کویر نمک
نویسنده: عبدالکریم حکمت یغمایی
ناشر: توس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 496
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
مصور
کتاب حاضر کوششی است در شناساندن روستاهای کرانه جنوبی کویر نمک و مردم سخت کوش آن با نگاه به مسائل مختلف طبیعی ، تاریخی ، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی و ...
نگارنده در سال 1353 کتابی با عنوان «جندق روستائی کهن بر کران کویر» در این زمینه انتشار داد که در آن سیمای یکی از روستاهای کرانه کویر نمایانده شده بود. این نوشته ادامه کار پیشین است با وسعت بیشتر که به منطقه ای بزرگ نگریسته شده است. بنابراین ، نام «بر ساحل کویر نمک» بر آن نهاده شد.
عبدالکریم حکمت یغمایی سخنسرای بافضیلت و محقق دانشمند (1328 ـ 1399) بود. او در حوزۀ مردمشناسی و پژوهشهای محلی منطقۀ خور و بیابانک پژوهشگری نامآور و کمنظیر بود. او تحقیقات تاریخی و جغرافیایی و مردمشناسی خود را در باب نواحی کویر مرکزی ایران از حدود پنجاه سال پیش که در دانشگاه اصفهان رشتۀ جغرافیا میخواند، شروع کرد و تا واپسین روزهای زندگی ادامه داد.
نخستین اثری که در این زمینه از او منتشر شد، موسوم به «جندق، روستایی کهن بر کران کویر» بود که به عنوان پایاننامۀ دورۀ لیسانس به انجام رساند. پس از نشر این کتاب، گروهی از محققان عرصۀ جغرافیا و مردمشناسی برانگیخته شدند تا با آن نواحی دورافتاده سفر کرده و به پژوهش بپردازند.
حکمت یغمایی بعد از فراغت از خدمت نظام و تشکیل خانواده به تهران رفت و با معرفی استاد حبیب یغمایی در وزارت فرهنگ و هنر مشغول به کار شد. شغل اصلی او در این وزارتخانه، پژوهش در مرکز باستانشناسی ایران بود. وظیفۀ حکمت پژوهش در متون قدیم فارسی و عربی و استخراج نکات و مطالب باستانشناسی زیرنظر استاد محدث ارموی بود؛ اما حکمت بعد از چند سال خدمت در آن مرکز از زندگی در تهران خسته شد؛ بنابراین از کار در مرکز باستانشناسی انصراف داد و به زادگاه خود ـ خور و بیابانک ـ بازگشت و تا رسیدن به دوران بازنشستگی در دبیرستانهای آنجا به تدریس پرداخت.