- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 45078 - 59/1
- وزن: 1.00kg
- UPC: 35
بحرین ؛ از دوران هخامنشی تا زمان حال
نویسنده: گروه نویسندگان
ناشر: اداره نهم سیاسی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 260
اندازه کتاب: رحلی - سال انتشار: 1313 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
به گواه سندهای تاریخی جزیرهٔ بحرین از دیرباز و پیش از اسلام جزو خاک ایران به شمار میفتهاست. همچنین در حملهٔ عمر بن خطاب به پارس این جزیره از جمله منطقههایی بود که در اوایل از پارس تصرف شد.
پس ار ورود استعمارگران پرتغالی به خلیج فارس، آنان در این جزیره قلعهای ایجاد کردند ولی بنیجبر که ملوک هرمز ایشان را به سرپرستی بحرین گماشتهبودند سر از پیروی آنان برداشتند تا بعد که ملوک هرمز بدانجا لشکرکشی کردند. از ۹۲۸ تا ۱۰۱۰ ه. ق که حکومت بحرین در اختیار خاندان فالی از شیعیان فارس بود، پرتغال و عثمانی کوشیدند تا نفوذ خود را در آنجا افزایش دهند. از ۱۰۱۰ تا ۱۱۳۶ ه. ق بحرین را صفویان اداره میکردند تا اینکه پس از سقوط اصفهان تا آمدن نادرشاه حکومت به دست عربان محلی افتاد. در سال ۱۱۴۸ ه. ق بحرین به سلطهٔ افشاریان درآمد.
در ۱۱۶۰ یا ۶۱ شیخ احمد بن خلیفه از قبیلهٔ «بنیعتبه»، که از نجد در مرکز عربستان به کویت مهاجرت کردهبود، به بحرین حمله کرد و با شکست سربازان ایرانی بر آن حاکم شد. از آن پس با حمایت همهجانبهٔ سیاسی و استعماری انگلیس بحرین زیر سلطهٔ آلخلیفه درآمدهاست.
بحرین هیچگاه تحت سلطه هیچ دولتی منطقهای به غیر از ایران نبود، بجز یک دورهٔ کوتاه که استعمار پرتغال مدعی بحرین بود. مردم آنجا و حکام محلی همواره خود را تابع فارس مینامیدند و در دعاوی نیز به حکام فارس تظلم و دادخواهی میکردند. طبق قرارداد مجمل و مفصل انگلستان حاکمیت ایران بر تمام خلیج فارس را به رسمیت شناخت. دولت عثمانی که رقیب ایران بود نیز تنها بر مکه و مدینه تسلط داشت و همواره شمال عربستان را جزو مملکت فارس به رسمیت میشناخت؛ نفشهٔ رسمی دولت عثمانی گواه این موضوع است. البته از سال ۱۸۲۰میلادی و قدرتگیری استعمار انگلیس در منطقه اوضاع تغییر کرد....
فهرست
بحرین در دوران هخامنشی
بحرین در دوران اشکانیان
ساسانیان و بحرین
بحرین در دوران اسلامی
بحرین در دوران دیالمه و آل بویه
تسلط سلجوقیان بر بحرین
پرتغالیها در خلیج فارس
تسلط صفویه بر بحرین
بحرین در دوران نادرشاه
و...