- موجودی: موجود
- مدل: 199457 - 92/8
- وزن: 0.40kg
بحران رهبری نقد ادبی و رساله حافظ
نویسنده: رضا براهنی
ناشر: ویستار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 367
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1375 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه جلد کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
گفت و گوی ملک ابراهیم امیری و رضا براهنی
در مقاطع پر تحرک تاریخی سه صورت ازلی و باطنی که از اعماق بالا میآیند و همهی صور بیرونی را به تحرک وا میدارند و تحتالشعاع قرار میدهند عبارتند از:
1- صورت نوعی پیامبر
2- صورت نوعی شاعر
3- صورت نوعی شهید
این سه صورت ازلی باطنی ، صور نوعی هستی شناسی حکمتی و بینشی جهان کهن و حتی گهگاه ادوار جدید را تشکیل میدهند. حافظ ، مولوی و فردوسی صور نوعی شاعر هستند. میتوان پیامبرشان هم خواند. ولی در آن صورت باید کلمهی پیامبر را وسیعتر از حوزهی قراردادی آن بگیریم. اما هیچ کدام شهید نشدهاند. حسینبن علی صورت نوعی شهیدی است که سخنش گهگاه از آن یک شاعر تواند بود.
اگر کلمهی شاعر را وسیع تر از حوزهی قرار دادی آن بگیریم ، وقتی سر بریدهی حسینبن علی بر بالای نیزه سخن میگوید، یا قرآن میخواند. با یک شاعر بسیار بزرگ هم سر و کار داریم. به ویژه که پایان کارش متعالیترین شعر خشونت و مصیبت است و اطراف خاکی که خون گلوی او ریخته است باید تئاتری ساخته شود. بزرگترین تئاتر عالم و ندبهی پر جذبهی شاعری چون دئونیزوس باید بر مزار او سرداده شود.
مباحث کتاب متضمن دو بخش است. در بخش نخست گفت و گوی "ملک ابراهیم امیری" با "رضا براهنی" تحت عنوان "بحران رهبری نقد و انتقاد ادبی" به طبع رسیده است. در مقدمه کتاب، نگارنده از تحولات مربوط به حوزه نقادی در جهان و رویکرد جدید آن سخن می گوید. در پی آن، طی گفت و گو درباره بحران رهبری نقد ادبی یادآور می شود که «ما در دنیای متحول شکل های ادبی زندگی می کنیم، و نه دنیای شکل های ادبی تثبیت شده و چون این دنیای متحول شکل های تثبیت نیافته مدعیان فراوان دارد، ما در تربیت و اداره رهبری نقد و انتقاد و فلسفه ادبی دچار بحران هستیم.»
فهرست
معنای درونی کردن مفاهیم تاریخی در ادبیات
نویسندگان ادبیات جدی
منظومه انقلاب
نگاهی کوتاه به شعر حافظ
چهار عنصر اصلی شعر
رنسانس و خصایص ادبیات غرب
شعر چند صدایی چیست
فروید و یونگ
انقلاب و ادبیات
انقلاب و رمان
سرنوشت شکل های ادبی
بررسی ساختاری قصیده و اشاره ای به شاهنامه
تفسیر و تحلیل اشعار حافظ