- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 159210 - 92/8
- وزن: 0.20kg
بحران دنیای متجدد
نویسنده: رنه گنون
مترجم : حسن عزیزی
ناشر: حکمت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 172
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
هنگامي كه ميگويند چيزي گرفتار بحران است، معمولا به اين معني است كه به مرحلهاي بحراني رسيده است يا اينكه تبديل و تغيير كم و بيش كاملي در شرف وقوع است و به زودي تغيير جهتي رخ ميدهد.
نويسنده كتاب در مقدمه نوشته است بسياري از مردم گمان ميكنند دنيا رو به پايان است مثل اينكه دنيا روزهاي پاياني خود را ميگذراند. گنون پس از دقيقتر شدن در موضوع بحران دنياي متجدد، پايان تمدن غرب را پيش بيني كرده است.
نويسنده كتاب سپس با بررسي پيشبيني دينهاي گوناگون درباره آخر الزمان عصر حاضر را بسيار شبيه به عصر تاريكي دانسته است كه اگر پايان آن در شرف وقوع نباشد، نسبتا نزديك است. يعني آنچه كه غرب سالها ساخته و پرداخته است با بحران جدي دست به گريبان شده.
به نظر نگارنده، شرایط هولناکی را که دنیای متجدد در آن به سر می برند، عمدتا باید از طریق روشن کردن تعلیم ادواری آیین هندو بیان کرد، که به موجب آن بشریت در حال سقوط و انحطاط به وضعی بیش از پیش انجماد یافته و مادی شده است و بیش از هر زمان دیگری نسبت به اثرات معنوی تاثیرناپذیر گشته است. وی بر این باور است که هیچ ترمیم ممکنی وجود ندارد و از فاجعه آخرالزمان گریزی نیست. وانگهی آنچه از یک جنبه ممکن است بدبینی دنیایی تلقی شود، از جنبه دیگر همچون خوشبینی آسمانی جلوه گر می شود. زیرا پایان یک دور، نشانه تکمیل آن و استقرار مجدد نظم حقیقی است.
گنون این کتاب را آنگاه نوشت که هنوز در غرب مشکلاتی که امروزه در مقابل چشم همگی هویدا است ظاهرا وجود نداشت و مغرب زمین با اطمینان فراوان به آینده خویش در حال از بین بردن باقی مانده های سنت های معنوی خود و سایر تمدن های جهان بود. پیش بینی هایی که گنون در این آثار از وضع آینده جهان کرده است دلیل کافی برای حکمت و عمق نظر او است.
فهرست
عصر تاريكي
تقابل ميان شرق و غرب
شناخت و عمل
علم مقدس و علم دنيوي
فردگرايي
آشفتگي اجتماعي
تمدن مادي
هجوم غربي
بعضي نتايج