- موجودی: موجود
- مدل: 190819 - 24/4
- وزن: 0.40kg
بحران بی پایان
نویسنده: جان بلامی فاستر , رابرت مک چسنی
مترجم: خسرو کلانتری
ناشر: مهر ویستا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 319
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
چگونه سرمایه مالی - انحصاری جهان را از امریکا تا چین به رکود و آشوب می کشاند
اقتصاد و سیاست جهان چنان با اقتصاد و سیاست جهان گره خورده و ناخود آگاه می تواند آن را تحت تاثیر خود قرار دهد که وقتی در سال در سال ۲۰۰۷ «بحران مالی بزرگ» و «کسادی بزرگ» اقتصاد در ایالات متحد آغاز شد؛ بهزودی سراسر جهان را در نوردید و همه آنها را نیز با اوضاع و احوال خود تحت تاثیر قرار داد.
این اتفاق همچون نقطهعطفی در تاریخ اقتصاد جهان رقم خورده و تبعات بسیاری برای کشورهای گوناگون اعم از توسعه یافته، در حال توسعه و حتی جهان سومی داشت. با این که قریب به هفت سال از آن تاریخ می گذرد و اقتصادهای بزرگ جهان با راهکاریهایی گوناگون به مقابله با آن پرداخته اند اما هنوز نتایج این اتفاق بر بازار اقتصاد و همچنین دنیای سیاست قابل ردیابی ست. پس از آغاز آن، اقتصاد جهانی هنوز در حال کسادی است.
در ایالات متحده ، یافتن نمونههای چشمگیرِ جابهجای تمرکز از بحران مالی به رکود ممتد اقتصادی کار دشواری نیست. بن برنانکه ، رییس هیئت مدیرهی فدرال رزرو سخنرانی خود را در سال ۲۰۱۱ در شهر جکسن هول در ایالت وایومینگ تحت عنوان «دورنماهای نزدیک و درازمدتتر اقتصاد آمریکا» این چنین آغاز کرد : «بحران مالی و بهبود کُند متعاقب آن این سؤال را برای برخی ایجاد کرده است که آیا این چنین نیست که ایالات متحد … صرفنظر از سیاستهای عمومییی که میتواند برگزیند ، اکنون یک دورهی طولانی رکود ممتد را پیش رو دارد. آیا این امکان وجود ندارد که توسعهی کُند اقتصادیِ چند سال گذشته ، نهتنها در ایالات متحد بلکه در تعدادی از دیگر اقتصادهای پیشرفته ، خود به چیزی ماندگارتر تبدیل شود؟»
پاسخ برنانکه این بود که به نظر او اگر اقدامات درست صورت میگرفت وقوع چنین پیامدی بعید بود : «بهرغم دشواریهای شدیدی که در حال حاضر در برابر خود داریم ، من انتظار ندارم که اگر ـ و بر این اگر تاکید میکنم ـ کشور ما قدمهای لازم را برای تأمین این نتیجه بردارد، توان رشد درازمدت اقتصاد آمریکا به گونهیی اساسی تحت تأثیر این بحران و رکود قرار گیرد.
البته میتوان انتظار داشت که در پی چنین بیانیهای توضیح روشنی در مورد آن «گامهای لازم» ارائه شده باشد. ولی این چیزی بود که در تحلیل او وجود نداشت. مهمترین نکتهی او تنها این بود که کشور نیازمند این است که به اوضاع مالی خود سر و سامان دهد.