- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 81840 - 104/1
- وزن: 1.00kg
- UPC: 32
بحر طویل های هدهد میرزا
نویسنده: ابوالقاسم حالت
ناشر: سنایی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 400
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 6
مروری بر کتاب
اشعار طنز ابوالقاسم حالت
استاد ابوالقاسم حالت ، در 1298 هجری شمسی ئر تهران زاده شد از جوانی ، زبانهای عربی ، انگلیسی و فرانسه را آموخت و از سال 1314 به سرون شعر روی آورد . پس از تحصیلات متوسطه به استخدام شرکت نفت در آمد .
همکاری خود با مجله ی فکاهی توفیق را از سال 1317 آغازید و تا آخرین شماره ی این مجله در آن قلم زد . به گفته ی خود او ، گاهی تا روزی 10 ساعت در این مجله به سرودن شعر طنز انتقادی در قالبهای مثنوی و رباعی و بحر طویل ...مشغول بود . اشعارش را با نام خروس لاری ، شوخ ، ابوالعینک و فاضل مآب ، امضا می کرد .
او در آن سالها با مجلات امید ، تهران مصور و پیام ایرانی هم همکاری داشت . بهار او را به کنگره نویسندگان ایران دعوت کرد . او با موسیقی هم آشنا بود و ترانه سرایی هم می کرد . اولین سرود جمهوری اسلای را او سرده است . ( شد جمهوری اسلامی به پا...) او از سال 1323 هر هفته چند حدیث از مولا علی را به صورت رباعی ترجمه می کرد و بعدها در مجله ی دانستنیها ، ترجمه ی انگلیسی احادیث را هم در کنار رباعی می نوشت
بحر طویل» شعری را گویند که از تکرار غیر محدود پایههای عروضی ساخته شود و در حقیقت٬یک تفنن ادبی ست که گاهی شعرا در آن طبعی آزموده و به آن صورت٬مطایبات و فکاهیاتی را به نظم آوردهاند. در تعزیهها و نوحه سراییهای قدیم نیز این شیوه٬ضمن محاورات و تقریرات٬به کار رفته است. هرچند بحر طویل را با تکرار اغلب افاعیل عروضی میتوان ساخت٬لیکن «فعلاتن» بیشتر در ساخت این نوع ادبی به کار گرفته شده است.
آن شنیدم که یکی مرد دهاتی٬هوس دیدن تهران سرش افتاد و پس از مدت بسیار مدیدی و تقلای شدیدی به کف آورد زر و سیمی و رو کرد به تهران٬خوش و خندان و غزلخوان٬ز سر شوق و شعف٬گرم تماشای عمارات شد و کرد به هر کوی گذرها و به هر سوی نظرها و به تحسین و تعجب٬نگران گشت به هر کوچه و بازار و خیابان و دکانی!